La Terrasseta de Festa Major, un “oasi musical” al pati del Palau

La iniciativa de l’Ateneu Mulei ha arribat a la quarta edició amb la voluntat de seguir consolidant-se com una alternativa musical de la Festa Major en què imperin “ritmes més relaxats i reflexius”.

Un dels grups que hi ha actutat ha estat la Golden Beat // Roger Cuartielles

Un any més, al menú de Festa Major no hi ha faltat la Terrasseta, la iniciativa de l’Ateneu Mulei que des de fa quatre anys converteix el pati del Palau en un “oasi musical” amb propostes artístiques i gastronòmiques que volen potenciar “la tranquil·litat i la reflexió” enmig dels dies de rauxa.

La intenció és ser una “alternativa a la oficialitat i al consumisme de la festa”, explica al Viu Molins de Rei una de les membres de l’Ateneu Mulei, Montse Canals ja que, a banda de propostes musicals, la Terrasseta també compta amb un espai de bar i gastronomia, els beneficis del qual es destinen a l’entitat.

Enguany, un dels plats forts musicals ha estat el grup local Petroli després que Ginestà finalment no hi hagi pogut actuar. Un grup de versions que lliga amb un altre dels objectius de la Terrasseta: potenciar el teixit molinenc i la llengua. “Sempre hem volgut que la gent vingui i faci poble”, destaca una altra de les integrants del Mulei, Clara Vila.

Per això, a cada edició han intentat programar grups que cantin en català i que també “potenciïn la marxa”. Un exemple, és la Golden Beat, que en una de les nits de Festa Major ha interpretat al pati del Palau versions disco, pop i funk, a més de hits com Saturday Night Fever. Per als amants de la gresca també hi ha hagut sessions de Punxa Discos cada nit.

“Pots estar-hi amb els nens”

La familiaritat de l’espai és un altre dels aspectes que posen en valor alguns assistents, que aprecien poder gaudir de l’espai amb la canalla. “Quan hi vens t’hi sents molt a gust, hi ha música per a tots els públics”, diuen Guillem Vilaseca i Marta Campderrós, que fa anys havien estat membres del Mulei i que ara venen a la Terrasseta amb la família. “Hi ha preus populars i pots estar-hi amb els nens, no com als concerts de la plaça Llibertat que és més complicat”, comenten.

Qui també valora l’ambient és Ester Comellas. Fa tres anys que viu a Boston per feina, però sempre torna a la ciutat per Festa Major, especialment a la Terrasseta. “És un espai on et retrobes amb els amics de sempre”, diu contenta.

Des de l’Ateneu Mulei també estan satisfets amb el funcionament de la Terrasseta aquests últims quatre anys. Tot i així, reconeixen que si fossin més ampliarien la iniciativa més enllà dels vespres. “Potser ens podríem coordinar entre diferents entitats i fer torns de barra”, proposen de cara a l’any vinent. Creuen que seria una “manera bonica de fer poble i teixit associatiu durant la Festa Major”.

Recomanacions personalitzades