Desenes d’infants estimulen la seva imaginació a través d’una tempesta de colors

Els nens han decorat un cotxe i uns llenços blancs amb pintures aquest dissabte al matí a De blanc a color amb la teva imaginació, una activitat organitzada per les entitats Gueopic, Enreda’t i ACOSU, que ha acabat amb la música del grup d’animació infantil Xiula.

Diverses famílies han decorat un cotxe blanc amb colors // Clàudia Ferràndiz

A partir de les onze del matí, aquest dissabte la rambla de la Granja s’ha anat omplint d’infants. Al centre, un cotxe vell i dos llenços blancs, al costat de dues taules amb plats amb pintures, han cridat l’atenció de diverses famílies. Els nens han començat a agafar pinzells i a decorar les lones i l’automòbil, que en poca estona han adoptat noves tonalitats. Fins i tot els neumàtics del vehicle han acabat banyats per aquesta tempesta de colors.

L’activitat, De blanc a color amb la teva imaginació, ha estat organitzada per Gueopic, Enreda’t i l’Associació Comarcal Prodiscapacitats del Baix Llobregat (ACOSU), tres entitats que treballen amb persones amb discapacitats. Per primera vegada, l’Ajuntament els va encarregar que proposessin un acte lúdic en el marc de la Festa Major. “Els nens expressen els seus sentiments i les seves emocions a través dels colors”, ha explicat a Viu Molins de Rei el president de Gueopic, Dani Andreu. 

Andreu ha comentat que s’han quedat sense pinzells, però que els nens han estimulat la seva imaginació utilitzant “branquetes i fulles d’arbres, les mans o un tros de paper”. L’objectiu, segons el president de Gueopic, era “fer una fusió entre els colors i el blanc”, acompanyada de la música de Xiula, un grup d’animació infantil que ha tancat l’activitat.

Encara que De blanc a color amb la teva imaginació es dirigia sobretot a infants, Andreu ha assegurat que molts pares també hi han participat i han gaudit “gairebé igual o més” que els fills. Algunes famílies han optat per descansar a la gespa, a l’ombra, després de pintar sota un sol espatarrant. 

El grup d’animació infantil Xiula ha tancat l’activitat // Clàudia Ferràndiz

Xiula ha fet ballar infants i adults

A partir de les dotze, la música de Xiula ha ressonat per la rambla de la Granja. Unes 250 persones s’han acostat a la carpa on hi havia l’escenari, al costat del cotxe i els llenços. Tant adults com infants han rigut, han ballat i han picat de mans al ritme de les cançons, que encomanaven energia i alegria.

El president de l’associació que dona suport a les famílies de persones amb discapacitats comunicatives ha remarcat que volien aconseguir que tots els infants se sumessin a aquesta activitat, independentment de les seves dificultats. “Allò maco és aquesta unió i fusió entre uns i altres. Tothom pot pintar, fins i tot un nen amb cadira de rodes”, ha recordat.

Andreu també ha insistit que cal “conscienciar la societat” que cada dia s’ha de treballar en això, no només un cop a l’any. “Si no, no ens en sortirem mai”, ha lamentat.

El cotxe vell, que aquest matí s’ha convertit en una obra d’art, estarà exposat a la rambla de la Granja durant tot el cap de setmana. Dani Andreu ha assegurat que aquest ha estat el primer cop que fan una activitat així durant la Festa Major, però que no serà l’últim. “L’any que ve probablement tindrem un avió”, ha bromejat.

Fotos: Clàudia Ferràndiz

Recomanacions personalitzades