Un nou mural del Cercle Artístic de Molins de Rei decora la plaça de la Llibertat

L’obra plasma Santa Creu d’Olorda per recordar un “poble que no va poder elegir”. Ha estat elaborat per l’artista molinenc Josep Maria Pubill, que fa uns anys també va pintar el pont de Carles III a la mateixa plaça.

El mural plasma Santa Creu d’Olorda en base a una fotografia d’un llibre de Josep Maria Jordà // Roger Cuartielles

La plaça de la Llibertat ja té un nou mural que la corona. Es tracta d’una obra elaborada pel Cercle Artístic de Molins de Rei, que coincidint amb el seu vintè aniversari ha plasmat Santa Creu d’Olorda a la plaça per recordar un “poble que no va poder elegir”.

La peça és obra de l’artista molinenc Josep Maria Pubill i s’inspira en una fotografia d’Olorda que Pubill va veure en un llibre de l’historiador Josep Maria Jordà. “És un poble que no va sobreviure com li va passar al pont de Carles III, per això els dos murals són davant per davant”, ha explicat Pubill en l’acte d’inaguració del mural aquest dimecres. “És bonic tenir la memòria de Molins en una plaça”, ha dit.

Per elaborar el mural, Pubill s’ha servit de ciment i cola, a més d’altres materials com la pedra i la totxana per “dotar el conjunt de relleu”. També ha utilitzat tons blancs i grisos per esbossar les edificacions que componen el mural.

La inauguració del mural també ha comptat amb la presidenta del Cercle Artístic de Molins de Rei, Laura Munt, que ha destacat que Pubill i el seu equip han estat deu dies treballant per instal·lar el mural a la plaça.

Una tasca que han agraït tant la regidora de Cultura, Ainoa García, com l’alcalde, Xavi Paz. “Embelleix l’espai públic, esperem que aquest mural també es respecti com el del pont”, ha dit Paz, que també ha subratllat la necessitat de posar en valor el patrimoni històric de la ciutat.

Recomanacions personalitzades