ERC critica la “deixadesa” del racó de Lluís Companys i exigeix solucions al govern municipal

Des de l’equip de govern expliquen que l’espai es troba tancat per “motius de seguretat” a causa de les obres de rehabilitació del Palau dels Requesens.

L’escultura del racó de Lluís Companys ha patit un nou atac vandàlic // Roger Cuartielles

ERC critica l’estat de “deixadesa” del racó de Lluís Companys, on l’escultura en record a l’expresident ha patit un nou atac vandàlic. En un comunicat, els republicans demanen que el govern municipal “posi al dia” l’espai, especialment de cara al 15 d’octubre per poder commemorar l’afusellament de Companys amb “dignitat”, i lamenten “la manca de sensibilitat del govern amb la memòria històrica”.

Per això, els republicans han anunciat que al proper ple faran una bateria de preguntes al respecte per “exigir una actuació urgent i immediata”.

L’escultura, inaugurada el Sant Jordi de l’any passat, és obra del molinenc Joan Guitart i en els darrers mesos ja ha patit altres atacs vandàlics. Formada per diverses peces de fusta i decorada amb una bandera de la II República guarnida amb una Senyera, l’escultura fa referència a la tasca política de l’expresident.

Fonts del govern municipal han explicat a Viu Molins de Rei que actualment l’espai es troba tancat per “motius de seguretat” a causa de les obres de rehabilitació del Palau dels Requesens, i han negat que es tracti de “deixadesa”. Els treballs, licitats per l’equip de govern anterior, estan remodelant la façana i la coberta de l’immoble renaixentista. Tot i el tancament del racó, l’executiu de Paz es compromet a garantir la commemoració de l’afusellament de Companys i explora el racó dels Gegants Vells com a espai alternatiu en cas de no poder accedir al recinte.

Recomanacions personalitzades