Més de 200 persones tanquen la campanya forestal amb un sopar de germanor

La trobada, organitzada per la Comissió d’Activitats de l’ADF de Catalunya i que se celebra a Molins de Rei des de fa 3 anys, ha comptat amb la presència de la consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà. L’entitat demana al Govern més recursos econòmics per portar a terme una tasca, feta de manera voluntària, essencial per ajudar a la prevenció d’incendis.

Més de 200 persones han participat en el sopar de germanor a l’ADF de Molins de Rei // ADF Molins de Rei

Més de 200 persones vingudes d’arreu de Catalunya s’han concentrat aquest cap de setmana a Molins de Rei per tancar la campanya forestal. En un sopar de germanor celebrat a la seu de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Molins de Rei, els voluntaris i la resta de cossos que col·laboren en la prevenció i extinció d’incendis han compartit experiències al voltant d’una taula. L’acte ha estat organitzat per la Comissió d’Activitats de l’ADF de Catalunya i es celebra a Molins de Rei des de fa 3 anys.

En declaracions a Viu Molins de Rei, el president de l’ADF Molins de Rei- El Papiol, Pere Royo, ha destacat el paper essencial que duen a terme les agrupacions que “som un cos voluntari d’un gran valor per la Generalitat de Catalunya”. En l’actualitat, a Catalunya hi ha 308 unitats d’ADF, però que estan molt limitades per la manca de dotació pressupostaria. En aquest context, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha garantit que el Govern oferirà més recursos econòmics a aquestes entitats en els Pressupostos de l’any 2020.

Més recursos econòmics

Royo ha assegurat que “en els darrers anys, les ADF hem patit una sequera pressupostaria, que esperem que se solucioni aviat”. De fet, segons ha afegit, la partida total per aquestes entitats a Catalunya és de 750.000 euros, dels quals poc més d’11.000 estan destinats a la unitat de Molins de Rei. Així, la Generalitat aporta 3.600 euros, l’Ajuntament de Molins de Rei gairebé 7.000 i la resta, l’Ajuntament del Papiol. Per al president de l’ADF, “un sopar com aquest permet la possibilitat als voluntaris d’estar acompanyats de les famílies, ja que durant tot l’estiu han estat de guàrdia i amb alerta les 24 hores”.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha presidit l’acte // ADF Molins de Rei

A més de la consellera Jordà, els voluntaris de l’ADF i la resta de personal que treballa en la campanya d’incendis forestals han estat acompanyats per responsables polítics. En representació de l’Ajuntament de Molins de Rei, han assistit el tinent d’alcalde, Miquel Zaragoza, i el regidor d’Obres, Àlex Herrero. Així mateix, han participat representants de l’Ajuntament de Corbera, Cervelló i El Papiol.

Zaragoza ha ressaltat “l’estreta relació i coordinació de l’ADF local” i ha animat a l’entitat a continuar amb iniciatives que consoliden la seva tasca principal. Per la seva banda, el president del Secretariat de Federacions i ADF de Catalunya, Xavier Jovés, ha recordat totes les activitats que les ADF han dut a terme durant una campanya d’estiu força complicada.

Recomanacions personalitzades