Molins de Rei se suma al front comú dels ajuntaments catalans contra Endesa

El municipi s’adhereix a la resposta conjunta de 250 poblacions davant l’amenaça de l’elèctrica de deixar sense servei als usuaris si no abonen el 50% de l’import de les factures impagades. L’empresa reclama 59.790 euros de 57 famílies al consistori i aquest assegura que els afectats són menys. L’alcalde, Xavi Paz, critica “el to amenaçador i inacceptable” de la companyia i qualifica de “despropòsit” la demanda.

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz (cinquè per l’esquerra), amb altres dels alcaldes afectats per la reclamació d’Endesa // Facebook Xavi Paz

Molins de Rei s’ha adherit a la proposta de la Diputació de Barcelona per impulsar una resposta conjunta a Endesa, davant de l’amenaça de la companyia elèctrica de tallar el subministrament a les famílies en situació de pobresa energètica. El municipi s’ha unit a la iniciativa de 250 ajuntaments catalans per fer front comú a les reclamacions de l’empresa. L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha participat en la cimera convocada per la Diputació de Barcelona amb els 250 consistoris afectats per la reclamació d’Endesa a famílies en situació de pobresa energètica, a les quals deixaria sense servei en cas que els consistoris no abonessin el 50% de la suma de les factures impagades.

En un missatge al seu compte de Facebook, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha criticat “el to amenaçador i absolutament inacceptable amb el qual Endesa ens exigia el pagament del deute dels més vulnerables”. D’aquesta manera, Paz ha justificat “la resposta conjunta dels ajuntaments a tal despropòsit d’Endesa”.

Comunicat d’Endesa

Molins de Rei, igual que la resta d’ajuntaments, va rebre el passat mes d’agost un comunicat d’Endesa, en el qual reclamava l’abonament del 50% del deute generat per les famílies en condició de vulnerabilitat, que actualment es troben emparades per la Llei de Pobresa Energètica 24/2015 aprovada pel Parlament de Catalunya. En aquest cas, Endesa reclama 59.790,15 euros de 57 famílies al consistori molinenc. Davant d’aquesta, l’Ajuntament assegura que els afectats són menys.

La legislació, aprovada l’any 2015, estableix el principi de precaució i assegura el dret d’accés als subministraments bàsics d’aigua potable, gas i electricitat a les persones i unitats familiars en situació de risc d’exclusió social.

Per aquest motiu, el consistori ha decidit sumar-se a la iniciativa que promou la Diputació de Barcelona per donar una resposta conjunta i unitària a la companyia energètica. Aquesta reunió ha sigut el primer espai d’anàlisi i coordinació institucional amb els ajuntaments afectats.

Recomanacions personalitzades