Apareix un rusc de vespa asiàtica a la façana de la Clínica Molins de Rei

El centre mèdic ha contractat els serveis d’una empresa privada de control de plagues perquè el retiri aquesta nit. Una vegada els Agents Rurals han fet el seguiment de la presència de l’insecte, que és considerat com una plaga comú, la clínica s’ha fet càrrec de la gestió del niu.

El rusc està situat a la tercera planta de la façana de la Clínica Molins // Juan Álvarez (Facebook)

L’avís d’un ciutadà va alertar el passat dimarts a la Guàrdia Urbana de la presència d’un rusc de vespa asiàtica a la tercera planta de la façana de la Clínica de Molins de Rei, ubicada al passeig del Terraplè. Una vegada comprovats els fets, la policia local va avisar els responsables del centre mèdic. Després de realitzar les gestions administratives, entre les quals es troba el seguiment de l’insecte per part dels Bombers i dels Agents Rurals, fonts de la clínica han confirmat a Viu Molins de Rei que “una empresa privada del Baix Llobregat especializada en el control de plagues s’encarregarà aquesta nit de retirar el rusc”. En aquest sentit, des de l’administració de la clínica assegura que “els especialistes de la companyia ens han comentat que els treballs s’han de fer de nit perquè les vespes estiguin a dins del rusc”.

La mateixa font indica que el retard en la contractació dels serveis de l’empresa és atribuïble a raons administratives. “Primer va venir la Guàrdia Urbana, que va derivar el tema als Agents Rurals, que ens van comunicar que no féssim cap actuació amb el rusc”. Després d’estar a l’espera de la decisió dels Agents Rurals, “l’Ajuntament ens va informar ahir que ens havíem de fer càrrec nosaltres del rusc perquè es troba en un espai privat”, han afegit les mateixes fonts.

Una plaga comú

Des de la mateixa clínica s’ha assegurat que, malgrat estar una zona privada, fa uns anys els Agents Rurals s’encarregaven de treure els ruscos. Però ara han deixat de prestar aquest servei perquè la vespa asiàtica s’ha convertit en un plaga comú. Igualment, el cos realitza un seguiment i recompte dels casos. La vespa asiàtica és una espècie invasora i que desprèn una picada amb un verí que pot provocar la pèrdua momentània de la visió.

Tot i que normalment aquesta espècie no acostuma a fer el niu a espais urbans, cada vegada més s’adapten entorn de les ciutats com a conseqüència del canvi climàtic. Generalment, els ruscos els fa a prop de les lleres dels rius. Els experts recomanen que en cas que un ciutadà detecti a casa seva un niu, truqui directament a una empresa de control de plagues perquè el retiri.

Recomanacions personalitzades