Una trucada telefònica permet retenir un menor que venia haixix de forma habitual

La Guàrdia Urbana de Molins de Rei ha realitzat l’operació en un dispositiu de vigilància dels parcs públics. El jove, que va ser enxampat amb set dosis en bossetes de plàstic i 125 euros en metàl·lic, està a disposició dels Mossos i s’ha informat la Fiscalia de Menors.

L’actuació la va realitzar la Guàrdia Urbana de Molins de Rei // Ajuntament de Molins de Rei

La col·laboració ciutadana ha permès que la Guàrdia Urbana de Molins de Rei retingués un menor, de 17 anys, que venia regularment haixix a joves de la població. L’operació la va iniciar la policia local després de rebre l’avís d’un ciutadà mitjançant una trucada telefònica. Fonts de la Guàrdia Urbana han indicat a Viu Molins de Rei que “l’actuació forma part del dispositiu de vigilància habitual als parcs públics”.

En el moment d’apropar-se al lloc dels fets, la Urbana va comprovar que un jove de 17 anys originari d’una localitat pròxima a Molins de Rei estava fent un intercanvi de la droga i diners amb altres nois. Tot i que es va negar a la identificació, els cossos policials li van trobar set dosis d’haixix en bosses de plàstic i 125 euros en metàl·lic. Les mateixes fonts han comentat que no es tracta d’operacions de compravenda a gran escala.

Actuació preventiva

El jove retingut, ja que no es pot procedir a la seva detenció per ser menor d’edat, es desplaçava des de la seva població en patinet elèctric. Tot i que el menor sempre pot al·legar que l’haixix el tenia pel seu propi consum, des de la Urbana es dubta d’aquesta versió perquè la droga ja estava tallada i col·locada a les bossetes. L’actuació té un caire preventiu, evitant que l’haixix arribi a centres d’ensenyament o altres llocs públics freqüentats per menors. En cap cas, afegeix la policia local, “es tracta de traficants a gran escala”.

La Guàrdia Urbana destaca la importància de la col·laboració ciutadana que, en casos com aquest, ajuda a resoldre l’actuació. Una vegada retingut i identificat, el menor ha passat a disposició dels Mossos d’Esquadra i s’ha informat al Jutjat i a la Fiscalia de Menors, els quals obriran diligencies i realitzaran un requeriment.

Recomanacions personalitzades