Els veïns paguen la meitat de les obres de reparació de la vorera d’Àngel Guimerà

Una sentència judicial obliga el col·lectiu a abonar 21.000 euros perquè és el propietari de part de les instal·lacions. Unes actuacions anteriors han provocat que es produeixen filtracions d’aigua als pàrquings de les finques, que l’Ajuntament resoldrà durant el mes d’agost.

Les obres de la vorera s’han iniciat aquesta setmana // David Rodríguez

Els veïns dels blocs número 1, 2 i 3 del carrer d’Àngel Guimerà han d’assumir la meitat del cost de reparació de la vorera. El col·lectiu veïnal, que compta amb un únic president i comparteix el mateix administrador de finques, abonarà 21.000 euros, obligat per una sentència judicial que determina que una part de la vorera i el parterre de davant són propietat de la comunitat. D’aquesta manera, els veïns pagaran 21.000 euros i l’Ajuntament, els altres 21.000.

L’origen de la reparació de la vorera, uns treballs que el consistori molinenc va iniciar el passat 5 d’agost, es troba en uns problemes de filtracions d’aigua que hi havia als pàrquings de les finques per unes actuacions mal realitzades fa uns anys. En els últims temps, s’ha intentat resoldre la situació i ara s’espera que sigui la reforma definitiva.

Làmines de butil

Fonts de l’empresa executora de les obres han explicat a Viu Molins de Rei que s’ha aixecat la vorera per “col·locar una tela asfàltica, que és més resistent i cara”. A sobre d’aquesta capa, s’instal·laran làmines de butil, un material impermeable. La mateixa font indica que últimament els veïns s’havien queixat reiteradament de les filtracions d’aigua.

Alguns dels veïns consultats admeten que en són conscients que les obres s’han de pagar a mitges. Per aquest motiu, asseguren que a la darrera reunió ja es va acordar fer una vessa per afrontar les despeses. “No hem tingut més opcions. S’havia d’arreglar la vorera sí o sí”, afegeixen.

L’Ajuntament va iniciar les obres el passat 5 d’agost i ha habilitat un pas alternatiu pels vianants. La reforma permetrà arreglar uns 400 metres de vorera. El tram afectat d’Àngel Guimerà està comprès entre els carrers Poeta Mateu Janés i Roger de Llúria. Està previst que els treballs s’allarguin fins al final del mes d’agost.

Recomanacions personalitzades