La futbolista molinenca Naiara Caballero fitxa pel Cadis

La jugadora, que es va iniciar a l’antiga Escola de Futbol Incresa Molins, ha passat pels planters del Barça, l’Espanyol, la Damm i el Seagull de Badalona. Després d’arrossegar alguns problemes de lesions, competirà a Primera Nacional i creu que és “un tren al qual me n’havia de pujar per ser professional”.

Naiara Caballero, amb la samarreta del seu nou equip, el Cadis // Cedida

La futbolista molinenca Naiara Caballero jugarà la pròxima temporada al Cadis, equip de la Primera Nacional. La jugadora, que va iniciar la seva carrera esportiva a l’antiga Escola de Futbol Incresa Molins (EFIM), encara molt il·lusionada el nou repte. “Pel que he vist, l’equip està molt bé i és una pinya i m’han rebut molt bé al vestuari”. A més, en declaracions a Viu Molins de Rei, explica que el club ha posat a la seva disposició tots els serveis, com nutricionistes, fisioterapeutes i psicòlegs.

Caballero, que ha passat pels planters d’equips com el Barça, l’Espanyol, la Damm i el Seagull de Badalona, recorda que ja quan tenia cinc o sis anys i jugava a l’Incresa “em deien que era la millor”. A principis de juliol, la jugadora molinenca va rebre la trucada del seu representant, assegurant-li que havia arribat una oferta del Cadis. Des del 27 de juliol, Caballero està a la ciutat andalusa, preparant-se per iniciar la temporada.

Un pas per convertir-se en professional

Tot i que la jove reconeix que resulta dur està lluny de la família i del seu entorn habitual, admet que “és una oportunitat a la qual no podia dir que no”. Així, Caballero creu que és “un tren al qual me n’havia de pujar per ser professional”. De fet, el Cadis juga a Primera Nacional, la tercera categoria més important del futbol en l’àmbit estatal. La jugadora ha deixat enrere una temporada difícil per les lesions i ha acceptat l’oferta del club andalús.

Després de superar un edema ossi a la tíbia al final de la temporada passada, Caballero ja està totalment recuperada. Ara, mira cap endavant i s’atreveix a assegurar que si “marco 20 gols, serà una bona temporada”. Igualment, la molinenca es posa més alt el llistó i afegeix que “depèn de com jugui i si em respecten les lesions, potser puc marcar més, ja que és una lliga de 26 jornades”.

El ‘boom’ del futbol femení

En un moment dolç del futbol femení, Ainara Caballero demana més “professionalització i patrocini”, a més d’apostar per la base per avançar en aquest camí. En aquest sentit, recorda que la bona actuació de la selecció espanyola de futbol femení al darrer mundial ha servit per visibilitzar i donar a conèixer la tasca de les dones en el món del futbol. “Si tens la sort que et veuen i els hi agrades és el millor que et pot passar”, afirma per resumir la seva carrera. Ara, la seva trajectòria sumarà una nova fita en l’equip del futbol del Cadis.

Recomanacions personalitzades