9 dels 21 regidors de l’Ajuntament de Molins de Rei s’acomiaden del ple municipal

Gran part dels regidors de l’Ajuntament de Molins de Rei no continuaran la pròxima legislatura. L’últim ple municipal serveix perquè s’acomiadin davant la ciutadania, els companys de partit i la resta de càrrecs electes. 

Els nou regidors que deixen la sala de plens // Clàudia Ferràndiz

Un total de 9 dels 21 regidors han dit adéu aquest dimecres 12 de juny, en una sala de plens de l’Ajuntament de Molins de Rei plena de familiars, amics, companys de partit i altres regidors. Alguns representants tenien anys d’experiència, mentre que d’altres eren gairebé nouvinguts.

Els regidors que deixen la sala de plens són Jordi Pradell, Marcel Marín, Anton Pedrola i Laura Soto, de CDC; Júlia Fernández. d’Iniciativa-MES; Asier Baiona, de la CUP; Marc Rebulà i Sílvia Guillén, d’ERC; i el regidor no adscrit Francisco García, que inicialment representava el grup municipal de Ciutadans.

Marc Rebulà (ERC) crida a deixar els “partidismes”

He viscut les dues cares que crec que representen més la política”, ha assegurat en el seu últim discurs com a regidor Marc Rebulà. El representant d’ERC ha explicat que ha experimentat com “un partit polític pot donar l’esquena a un company”, però també “com la resta de grups municipals han donat suport”. Això, segons Rebulà, és una “mostra d’esperança” que a vegades “es prioritzen més les persones que no les sigles de partit”. El regidor ha acabat el parlament emplaçant tots els partits polítics a no pensar en “partidismes” i “objectius” que no són prioritaris per al municipi.

Marc Rebulà a l’últim ple // Clàudia Ferràndiz

Sílvia Guillén (ERC), comiat després de vuit anys al ple

Sílvia Guillén ha començat el seu darrer discurs com a regidora disculpant-se a tots els ciutadans que s’hagin sentit “decebuts” per la seva acció de govern: “Ho hem fet tan bé com hem sabut”, ha afirmat. Amb vuit anys d’experiència acumulada sobretot fora de govern, Guillén ha emplaçat els partits a fer “oposició constructiva”. D’altra banda, la regidora ha confessat que durant aquest mandat ha vist que “la sororitat és un neologisme més que una pràctica comuna entre les dones”. 

Sílvia Guillén llegint el seu discurs // Clàudia Ferràndiz

Asier Baiona (CUP) marxa havent “après moltíssim”

L’únic regidor de la CUP que deixa el ple, Asier Baiona, ha explicat que durant aquests quatre anys ha “après moltíssim”. Ha destacat que és “molt gratificant pensar una cosa” i “veure-la reflectida” més endavant. El cap de llista del partit, Carles Ros, ha agraït a Baiona que renunciés “a la feina personal” per centrar-se “totalment en l’Ajuntament”. 

Asier Baiona mentre Carles Ros intervenia // Clàudia Ferràndiz

Laura Soto (CDC) tornarà a gaudir de la “política de base des de l’anonimat”

Una de les regidores més joves del ple fins ara, Laura Soto, s’ha acomiadat recordant que formar part de la sala de plens ha estat “la bogeria més maca” que ha fet mai a la vida. Encara que ha “gaudit molt” i s’ha “sentit molt privilegiada”, ha explicat que ser regidora “és un regal preciós” que cal “cuidar amb persistència i constància”, i que ara encetarà una nova etapa de la seva vida en què podrà tornar a gaudir de la “política de base des de l’anonimat”.

Júlia Fernández (Iniciativa-MES), patint per conciliar

La regidora Júlia Fernández ha començat el seu últim discurs al ple recordant que els membres d’Iniciativa-MES s’han integrat individualment a Molins en Comú, un projecte que no s’ha eixamplat més “pel sectarisme i el personalisme d’alguns”. La portaveu dels ecosocialistes en aquesta última legislatura també ha posat sobre la taula els problemes que ha tingut per conciliar la seva feina, ser mare i la vida política, i ha recordat que és “difícil ser dona política”. Fernández ha admès que no ha pogut assistir a comissions informatives, i que s’hauria d’establir “la figura de l’observador” perquè substitueixi els regidors quan no poden anar a les reunions.

Francisco García (regidor no adscrit) creu que cal deixar de banda “interessos nacionals” 

El regidor no adscrit Francisco García, que va entrar al ple representant el grup local de Ciutadans però va deixar el partit mesos després, ha explicat que l’experiència ha estat “molt gratificant”, però ha viscut moments de “desil·lusions” quan “s’han tingut més en compte les sigles”. “La feina del govern municipal ha d’estar dedicada a les persones del municipi, deixant de banda interessos nacionals i populistes”, ha manifestat.

Francisco García llegint la seva intervenció // Clàudia Ferràndiz

Marcel Marín (CDC) aborda la situació del personal de l’Ajuntament

Existeixen persones compromeses amb el servei públic, i altres que cobreixen l’expedient”, ha afirmat Marcel Marín en l’últim discurs al ple. El regidor ha apuntat que resoldre la situació del personal de l’Ajuntament és un “repte” del nou govern, que no ha de perdre “el temps en comissions”, sinó que en “establir objectius i premiar als qui els assoleixen”.

Marcel Marín fent el seu últim discurs al ple // Clàudia Ferràndiz

Anton Pedrola (CDC) seguirà implicat en el municipi des del voluntariat

Anton Pedrol s’ha acomiadat de la política local després d’haver-hi treballat “amb il·lusió” durant quatre anys, però ha afirmat que continuarà implicat en el municipi “des d’un altre vessant, la del voluntariat”. 

Jordi Pradell (CDC), el comiat del regidor més novell

El regidor que s’ha acomiadat havent passat menys temps al ple municipal és Jordi Pradell, que només fa quatre mesos que és regidor. Ha explicat que ha estat una “gran experiència” i que “tothom hauria” de formar part de la sala de plens “alguna vegada a la vida”.

Recomanacions personalitzades