Molins Camina denuncia a la Junta Electoral una roda de premsa de l’Ajuntament sobre les obres de La Carretera

El consistori tenia previst aquest dilluns al matí anunciar l’inici d’obres de la Carretera i donar-ne detalls, però a les 10 ha anul·lat la convocatòria. L’Ajuntament assegura que volia “comunicar els detalls tècnics dels treballs”.

L’alcaldable de Molins Camina, Ana Aroca, durant un acte de campanya electoral // Molins Camina

Molins Camina Podem ha presentat una denúncia a la Junta Electoral de Zona Sant Feliu de Llobregat aquest diumenge contra una roda de premsa que l’Ajuntament havia convocat per anunciar “l’inici d’obres de la Carretera”.

El consistori apuntava en la convocatòria de l’acte que donaria davant els mitjans de comunicació “detalls sobre el projecte, el calendari de treball, les alteracions de mobilitat i les recomanacions a la ciutadania”. Dimecres 8 de maig, l’Ajuntament va realitzar una reunió informativa oberta als veïns per informar de la remodelació, que s’iniciarà durant les pròximes setmanes.

La roda de premsa havia de tenir lloc aquest dilluns a les 13:00 hores i hi havien d’assistir l’alcalde, Ramon Sánchez (CDC), la regidora de Mobilitat, Sílvia Guillén (ERC), i els responsables tècnics implicats en les obres. Però l’Ajuntament ha anunciat a les 10:00 hores d’aquest dilluns que quedava cancel·lada la convocatòria.

Fonts municipals asseguren a Viu Molins de Rei que la convocatòria ha estat posposada davant d’aquesta denúncia del partit liderat per Ana Aroca. Ara bé, matisen que en cap cas la intenció de l’acte era el “lluïment polític o la presentació d’èxits” de les persones què hi havien de participar. “Les obres arrenquen el dia 27 i volíem que els mitjans de comunicació poguessin fer preguntes perquè els veïns tinguin més informació sobre uns treballs que tindran afectacions importants en temes com per exemple la mobilitat”, remarquen aquestes mateixes fonts.

Des de l’Ajuntament s’està rumiant la possibilitats de convocar un altre acte per informar de les afectacions de les obres però sense la presència de càrrecs polítics, només de personal tècnic.

La denúncia que ha presentat Molins Camina // Facebook Molins Camina

La formació lila ha apuntat a la denúncia que amb aquesta primera convocatòria, que finalment ha estat ajornada, l’Ajuntament podria estar infringit l’article 50.2 de la Llei Orgànica 5/1985 del Règim Electoral General, que estableix que en campanya electoral queda prohibit “qualsevol acte organitzat o finançat, directa o indirectament, pels poders públics que contingui al·lusions a les realitzacions o els assoliments obtinguts”. 

Molins Camina també ha assenyalat en la denúncia que, segons l’article 153 de la LOREG, “tota infracció de les normes obligatòries establertes en la present Llei que no constitueixi delicte serà sancionada per la Junta Electoral competent”. 

Per tot això, Molins Camina ha sol·licitat que s’anul·lés la roda de premsa i que s’imposessin “les sancions que corresponguin en el cas d’existir infraccions”. 

Recomanacions personalitzades