El PSC proposa traslladar la Guàrdia Urbana en un edifici “modern i funcional” a la carpa del Parc de la Mariona

La idea contempla que l’actual immoble de la policia local es destini a habitatges dotacionals. Els socialistes també volen que Torre Fergniani passi a acollir un nou espai per a joves i de creació cultural.

Xavi Paz, Ainoa García i Jessica Revestido // Clàudia Ferràndiz

Un dia abans que comenci la campanya electoral per a les eleccions municipals, l’alcaldable del PSC a Molins de Rei, Xavi Paz, ha donat a conèixer tres propostes centrades en equipaments que “necessita” el municipi i que el partit vol tirar endavant si forma part del pròxim govern municipal.

Els socialistes plantegen aconseguir un edifici “modern i funcional” per a la Guàrdia Urbana, actualment ubicada en un immoble antic, en l’espai on ara s’hi troba la carpa del Parc de la Mariona. “És una ubicació que permet una sortida i entrada de vehicles de forma ràpida i que no es veu afectada els divendres de mercat, com l’actual edifici”, ha assenyalat Paz en una roda de premsa feta al parc Pont de la Cadena, popularment conegut com a parc de les Palmeres. El PSC proposa que en la mateixa parcel·la s’hi acullin altres serveis, com un “parc d’educació viària” i “més places d’aparcament”.

Habitatges dotacionals a les actuals dependències policials

Paz ha apuntat que les actuals dependències policials podrien dedicar-se a “habitatges dotacionals” i, així, avançar en la solució a la problemàtica de la “manca d’habitatges per a determinats col·lectius”. 

En matèria d’equipaments públics, el grup municipal socialista també contempla que l’actual Torre Fergniani aculli un “nou espai per als joves i de creació cultural”. 

Segons Paz, tot això és “realitzable” en 4 anys perquè l’Ajuntament té fins a 1,6 milions d’euros que ha obtingut dels “ingressos patrimonials del sòl”. L’alcaldable ha remarcat que són recursos econòmics que “només es poden fer servir per al sòl i per a l’habitatge”, i que existeix una empresa municipal pública, Molins Energia, que “permet fer aquestes obres”.

Xavi Paz a la roda de premsa // Clàudia Ferràndiz

Programa amb 10 eixos després de rebre “més de 200 propostes”

El candidat a l’alcaldia del PSC al municipi ha comentat que el programa electoral del partit es basa en propostes “centrades en el futur de Molins de Rei” i nascudes a partir de la “coneixença del municipi” que han adquirit amb l’acció de govern, des del 2011 fins a l’octubre del 2017. 

Xavi Paz ha comentat que el programa planteja temes que necessiten una “actuació urgent” en els propers mesos, com “l’assoliment d’una nova residència per a la gent gran”, la “manca de civisme en determinats espais”, la “seguretat”, problemes sobre la “mobilitat” i l’“aparcament”, o la “manca de bon funcionament” de “determinats serveis municipals”.

Tot i això, l’alcaldable socialista ha destacat que la seva proposta electoral no només vol donar resposta a les “necessitats” de Molins de Rei en els propers 4 anys, sinó que també inclou una “visió estratègica i a llarg termini”.

La regidora i número 4 a la llista del grup municipal socialista, Ainoa García, ha explicat que el programa electoral s’ha elaborat a partir d’un procés participatiu amb què han recollit “més de 200 propostes”. 

El programa electoral del PSC es divideix en deu eixos

García també ha resumit els deu eixos principals del programa electoral del PSC a Molins de Rei. El partit recull en un primer bloc les propostes centrades en les persones. Després hi ha un segon eix que aborda la “lluita contra la violència masclista” i com aconseguir “igualtat d’oportunitats entre homes i dones”. Els socialistes també aposten per un municipi “ecologista”, compromès amb la “sostenibilitat” i l’”aprofitament de l’entorn”, i per una educació “de qualitat i al llarg de tota la vida”, segons ha apuntat Ainoa García.

D’altra banda, la formació ha destacat que el programa electoral recull propostes en relació al civisme i la seguretat; la lluita contra l’atur; el teixit associatiu; la cultura, l’esport, el lleure i l’espai públic; i l’urbanisme, la mobilitat i els equipaments. També planteja fer més accessible la informació sobre l’Ajuntament.

Recomanacions personalitzades