Carles Ros serà l’alcaldable de la CUP per a les eleccions municipals

L’actual regidor de Cultura de l’Ajuntament encapçala una candidatura en la que continua Josep Raventós i torna a la primera línia Àlex Maymó, el líder amb el qual el partit anticapitalista es va fer un lloc a la política local.

Els sis primers candidats de la llista de la CUP a les municipals // CUP Molins de Rei

L’actual regidor de Cultura de Molins de Rei, Carles Ros, serà el cap de llista de la CUP per a les eleccions municipals del 26 de maig. Ros, que en els anteriors comicis es va presentar com a número 4, encapçala una candidatura de 16 dones i 15 homes. El que ha estat l’home fort dels anticapitalistes en el govern del tripartit independentista assumeix el rol de liderar una llista, que com en les ocasions anteriors, no prioritza un rostre concret, sinó que aposta per una visió d’equip.

L’acompanya en el tercer lloc de la llista un altre membre de l’actual govern municipal, Josep Raventós, encarregat de la cartera de Medi Ambient i president de l’àrea de Sostenibilitat i Territori. Tots dos son membres històrics de la CUP i acumulen l’experiència d’haver estat a l’oposició i des de novembre de 2017 a dins del govern.

El retorn de Maymó

Però qui realment és la veu de l’experiència dins de la CUP Molins de Rei és el número 5, Àlex Maymó, el primer regidor de la formació independentista en entrar a l’Ajuntament l’any 2007, quan van obtenir representació per primer cop. Maymó es va convertir en el pitjor malson de l’ecosocialista Ivan Arcas i el seu equip de govern i va disparar els resultats del partit fins arribar als quatre regidors al 2011, convertint-se en la principal força de l’oposició durant la sociovergència. Actualment treballa com assessor del grup municipal de la CUP.

El segon, quart i sisè lloc d’una llista paritària i en forma de cremallera són per dones i totes elles representen cares noves. Estefania Castillo, que ocupa el segon lloc de la candidatura anava de número 20 al 2015 i ara dóna un pas endavant. Georgina Capdevila és la número 4 (són els regidors que té actualment el partit) i Helena Quesada va en la sisena posició.

Una llista per mantenir el creixement

A l’espera de conèixer els noms de la candidatura completa, la CUP ha assegurat a través d’un comunicat que amb aquest equip humà posen en valor “l’experiència acumulada a l’equip de govern de l’Ajuntament de Molins de Rei”. L’objectiu declarat de la candidatura és “mantenir el creixement continuat del suport obtingut”, el que suposa mirar com a mínim de repetir el resultat de quatre regidors que formen actualment part del govern municipal juntament amb el PDECat i ERC.

Els sis primers llocs de la llista de la CUP per les eleccions municipals 2019

1. Carles Ros

2. Estefania Castillo

3. Josep Raventós

4. Georgina Capdevila

5. Àlex Maymó

6. Helena Quesada

Recomanacions personalitzades