El bus urbà incorpora dos autobusos híbrids

La gestió dels busos de Molins de Rei passa a ser metropolitana. D’entrada no hi haurà canvis ni en horaris ni en recorreguts.

Els nous vehícles híbrids ja circulen pels carrers de Molins de Rei // Ajuntament

Des d’aquest divendres ja circulen per Molins de Rei dos nous busos híbrids que cobriran les línies MB1 i MB2. Els vehicles, menys contaminants, han entrat en funcionament coincidint amb el canvi de gestió de la xarxa, la qual ara estarà en mans de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquest canvi, però, no comportarà d’entrada canvis ni en els horaris, ni en els recorreguts.

Segons l’Ajuntament, aquests nous vehicles que han començat a substituir els antics redueixen l’emissió d’agents contaminants, alhora que comporten una rebaixa del consum energètic en un 30%. A més, també fan menys soroll gràcies als seus motors elèctrics. Pel que fa a la MB3, el bus que cobreix la línia de muntanya serà substituït per un de nou abans d’acabar l’any.

Canvi de gestió

El servei de bus urbà de Molins de Rei és el primer de la segona corona que passa a gestionar directament l’AMB. Tot i això, pels usuaris aquest canvi no tindrà cap efecte remarcable: es mantindran les parades, els recorreguts, horaris i preus. En canvi, el que sí que podran utilitzar és l’app AMB Mobilitat, la qual permet tenir informació en temps real, com poden ser els minuts que falten perquè arribi el bus a la parada.

Pel que fa als bitllets i títols, aquests es mantenen sense canvis (tot i que s’unifiquen amb la tarifació de l’AMB). Això significa que, en estar integrats, els usuaris es podran moure per tota l’àrea metropolitana sense necessitar diferents bitllets. Les tarifes es mantindran tot el que queda d’any i les targetes socials que emet l’Ajuntament també seran vàlides.

Per últim, assenyalar que l’Ajuntament continuarà assumint una part del dèficit del servei (418.421 euros) i l’AMB gestionarà el contracte i anirà introduint millores, com aquests nous vehicles i l’app. Tot i que el conveni s’ha posat en marxa aquest 1 de març, s’ha de recordar que aquest ja va ser aprovat per la Junta de l’AMB el passat 18 de desembre de 2018 i l’Ajuntament el va aprovar al ple del 20 de desembre de 2018.

Recomanacions personalitzades