Primàries Molins de Rei escull Berta Vila com a alcaldable

Veïna de Molins de Rei des de fa tres anys, és l’única dona que ha participat en el procés de Primàries Catalunya a Molins de Rei. L’acompanyaran nou homes més, escollits pels 363 electors.

Al procès electoral han participat 363 molinencs // Cedida

L’operació electoral engegada per l’ANC per “assegurar” un nou Ajuntament “compromès amb la República Catalana” ja té guanyador del procés de primàries a Molins de Rei. El 64% dels veïns inscrits a Primàries Catalunya han escollit a la psicòloga infanto-juvenil, Berta Vila, com a alcaldable pels comicis del proper 26 de maig. Veïna del municipi des de fa tres anys, Vila estarà acompanyada a la papereta electoral per nou homes més.

La guanyadora del procès té 28 anys i és psicòloga infanto-juvenil; feina que també combina amb l’estudi del Grau de Mestra d’Educació Primària. Segons es descriu ella mateixa, es tracta d’una persona “perseverant i compromesa tot mantenint una ment oberta i cercant l’aprenentatge constant”. Assegura creure en “la República Catalana com una eina de transformació social”, ja que “en l’actual marc no hi ha garanties de drets fonamentals”. També confessa no haver format part de cap partit polític, tot i que des d’anys enrere col·labora amb la sectorial de joves de l’ANC: l’ANJI.

Segons l’organització de Primàries Catalunya, la votació ha resultat ser “una autèntica festa democràtica, amb un gran nombre de votants [363]”. Calculadora en mà, també han assegurat que la xifra representa “més d’un 3% dels votants a les darreres eleccions municipals” i que Molins de Rei ha acumulat més participació respecte a altres localitats.

Els 10 candidats a formar part de la llista electoral // Cedida

En el cas de Berta Vila, aquesta va rebre un total de 221 vots. Ara bé, s’ha de tenir en compte que els participants podien optar per més d’un candidat a l’hora d’escollir el cap de llista. Per aquesta raó el segon en recollir més suports, Jaume Miquel, s’ha quedat a només 24 vots de Vila. Tal com ha posat de relleu Miquel, el projecte de Primàries tenia com a objectiu fonamental “obtenir llistes transversals, apoderar a la ciutadania i la regeneració democràtica”. Per la seva banda, Vila ha assenyalat que la nova tasca que encaren és “fer un programa entre totes”.

Per últim, però, cal assenyalar que Vila encara s’ha de ratificar com a cap de llista de cara a les municipals. El motiu rau en el fet que l’ANC preveu un termini de temps per fer al·legacions i també la possibilitat que si la guanyadora no es veu amb capacitat de presentar-se com a candidat a alcalde, encara podria renunciar a anar de número 1.

Recomanacions personalitzades