L’Ajuntament inicia la restauració de la façana del Palau dels Requesens

L’objectiu de les obres és dignificar l’espai patrimonial per evitar que l’edifici segueixi degradant-se. Les actuacions, que s’allargaran durant quatre mesos, tenen un pressupost de més de 130.000 euros,

Les obres del Palau de Requesens s’han iniciat fa unes setmanes // Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei ha començat les obres de restauració de la façana del Palau dels Requesens. L’objectiu de l’actuació, tal com ha assegurat el consistori en un comunicat, és “dignificar aquest espai d’alt valor històric i patrimonial i evitar que l’edifici se segueixi degradant”. Les obres, que està previst que s’allarguin durant uns quatre mesos, tenen un pressupost de 132.736,25 euros.

L’edifici està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. Entre les accions que es duran a terme, estan el reforç estructural a les zones malmeses per la continuada entrada d’aigua, la millora de la coberta i la retirada d’elements superposats al terrat. Posteriorment, es realitzarà l’arrebossat de la façana i la substitució de les fusteries.

Ajuts per reformar tot l’edifici

El consistori ha comentat que “malgrat que el projecte de restauració de la façana no preveu cap actuació a l’interior del Palau”, s’ha presentat la documentació per accedir als Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder). L’Ajuntament ha presentat un projecte que contempla un cost global de 2,3 milions d’euros i el màxim import subvencionable.

En cas que s’autoritzi la sol·licitud, l’Ajuntament de Molins de Rei vol que el Palau dels Requesens es converteixi l’any 2021 en un centre d’interpretació del Renaixement i una oficina d’informació turística, que inclogui espais i serveis destinats a la difusió i promoció del patrimoni històric. De fet, el consistori sempre ha tingut en compte que la restauració de l’emblemàtic immoble era una operació a llarg termini.

Recomanacions personalitzades