El grup de dones Les Heures dóna suport a Sílvia Guillén davant la denúncia d’agressió masclista

L’entitat critica que la secció local d’ERC a Molins de Rei hagi plantejat només la mediació per resoldre el cas. Denuncia que la gestió posterior criminalitza i qüestiona la víctima.

Acció de Les Heures el Dia de la Dona // Jose Polo

El grup de dones Les Heures ha mostrat el seu suport a la regidora portaveu d’ERC a Molins de Rei, Sílvia Guillén, després d’haver denunciat una agressió masclista per part d’un company de partit. En un comunicat, l’entitat agraeix a Guillén que “hagi fet pública i visibilitzat la situació perquè és l’única manera d’avançar cap a la seva desaparició”. Les Heures critica les veus que qüestionen que la víctima en pugui parlar d’aquest episodi.

Des de l’entitat, s’assegura que és la víctima qui té el dret a decidir si ha de parlar o no de la suposada agressió que va patir. Les Heures lamenta que, un cop més, “qui acaba marxant de l’organisme de gestió del partit polític és la víctima i les persones que li han donat suport”. Aquest fet el consideren inacceptable com a societat i membres d’un espai d’activisme.

Una mala gestió de l’agressió

Per a Les Heures, encara pitjor que la denúncia d’agressió, és la gestió posterior del conflicte. “Els fets s’emmarquen en una relació desigual de gènere, en la qual s’inverteixen els rols entre víctima i botxí”. L’associació explica que aquesta situació s’ha produït en el si d’un partit polític, on no s’haurien de permetre “aquestes relacions patriarcals”.

La banalització de l’agressió és un altre dels fets que subratlla el grup de dones en el seu comunicat. En aquest cas, el col·lectiu dubta de l’eficàcia d’obrir un expedient intern de suspensió temporal al regidor d’ERC de Molins de Rei, acusat per Guillén d’agredir-la. Per aquest motiu, Les Heures demana contundència per erradicar les agressions masclistes en aquest entorn.

Recomanacions personalitzades