PICAM guanya el 3r Memorial Josep Maria Salas i Peiró

Prevenció i Informació Càncer Molins rep el reconeixement per la seva tasca en els darrers anys. De cara a l’edició de l’any vinent, Salas ha avançat que “hi haurà sorpreses”.

PICAM rep el guardó de mans de Pep Salas // DGM

Reconeixement a tota una trajectòria. L’associació Prevenció i Informació Càncer Molins (PICAM) ha sigut condecorada aquest dilluns amb el 3r Memorial Josep Maria Salas i Peiró, en virtut a la tasca social i solidària dels seus membres. Tal com ha assenyalat Pep Salas, fill de l’il·lustre Josep Maria Salas, el jurat ha volgut guardonar la iniciativa “social i humanitària”, centrada en “una clara defensa dels més dèbils i en la dignitat de les persones”.

De fet, els projectes del PICAM són replicats en altres indrets del país, fet que encara dota de major prestigi a la tasca que duen a terme els seus responsables. En aquest sentit, les encarregades de recollir el premi han sigut Bernarda Moreira i Pilar Ustrell; cares reconegudes que no han pogut evitar deixar escapar alguna llàgrima. Al cap i a la fi, han aconseguit alçar-se amb el premi per davant d’altres iniciatives tan potents com l’associació Equinoteràpia Delta del Llobregat, l’associació Alto al Mobbing o el mateix col·legi Virolai.

Tal com ha destacat la regidora de Serveis Socials, Carme Madorell, el jurat no ha decidit de forma unànime a qui premiar a l’edició d’enguany: “Han sigut hores de deliberació; ser jurat és una tasca molt cruel quan tots els projectes són bons i a més estan destinats a millorar la vida de les persones”, ha expressat. En paral·lel, Madorell també ha confessat que “l’administració no pot arribar a tot arreu” per un tema de “pressupost” i que sempre és d’agrair que “aquestes entitats i associacions vagin una passa més enllà”.

Foto de família amb tots els candidats al premi dotat amb 1.000 euros

El guardó

Com acostuma a succeir en cada edició, el guardó d’enguany ha sigut diferent del dels anteriors anys. Segons ha explicat Salas, la peça ha sigut elaborada de forma altruista per una altra membre de la família basant-se en les fites de pedres que hi ha a les muntanyes: “Recorda el nostre veritable objectiu; caminar endavant, seguir recte, canviar les pedres per un camí de fites”.

Per últim, el fill del molinenc que dona nom al memorial ha reivindicat el paper de totes les persones que s’involucren amb entitats de caràcter social. De fet, ell mateix ha posat de relleu “és moltíssima la gent anònima que cada dia dedica part del seu temps, sense demanar res a canvi”. Ja de cara a l’edició de l’any vinent, Salas ha avançat que “hi haurà sorpreses” sense voler descobrir-les encara.

Recomanacions personalitzades