Filagarsa acomiada ‘Escac Doble’ a Molins de Rei després d’una gira de 15 mesos i 21 actuacions

El musical, que ja han vist més de 3.000 espectadors a tot Catalunya i ha rebut una trentena de premis, es representarà demà a les 22 hores al Foment Cultural i Artístic 

La companyia de teatre molinenca Filagarsa // Filagarsa

La companyia molinenca Filagarsa farà demà a la nit a les 22 hores al Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei la darrera representació del musical ‘Escac Doble’. Després d’una gira amb 21 actuacions, que es va iniciar al mateix espai el setembre de l’any passat, el grup de teatre acomiadarà l’obra. Durant els 15 mesos d’actuacions, Filagarsa ha rebut 30 premis i ‘Escac Doble’ l’han vist més de 3.000 espectadors.

El director de Filagarsa, Ermenegild Siñol, ha recordat que la gira “ens ha permès fer actuacions davant de més de 400 persones, com en el cas de la Mostra Internacional de Teatre de Pineda de Mar”. Siñol comenta que durant els 15 mesos de gira s’han acumulat les anècdotes. “Una vegada vam haver de tornar a Molins perquè se’ns havia oblidat una peça de roba que era indispensable per l’actuació”.

Un musical amb cançons d’ABBA

‘Escac Doble’ explica la història de la rivalitat en el món dels escacs del rus Anatoly Sergiewsky i del nord-americà, Frederik Trumper. Amb el teló de fons de la Guerra Freda, l’enfrontament entre els dos jugadors d’escacs generarà xantatges, conspiracions i infidelitats. Siñol defineix ‘Escac Doble’ com “una obra especial amb una trama amorosa i la música d’Abba”.

L’obra ha rebut guardons en concursos com el Ciutat de les Roses de Sant Feliu de Llobregat, Piera i Olesa de Montserrat. El concurs de Tàrrega, que dóna la possibilitat d’actuar a la Fira del Teatre al Carrer, el van guanyar, tot i que finalment no van poder fer la representació per motius personals.

Aquest dissabte, després de 15 mesos, ‘Escac Doble’ torna a Molins. Tal com afirma Ermenegild Siñol, “acabem les representacions a casa i arribem al Foment Cultural i Artístic de Molins amb l’obra més rodada i a gaudir de l’experiència”.

Recomanacions personalitzades