El Festival de Cine de Terror 2018 tanca amb 2.000 espectadors més que en l’edició anterior

L’organització destaca que les activitats paral·leles, com l’exposició sobre Brian de Palma i el ‘Gastroterror’, han permès que el certamen guany visibilitat a Molins de Rei

Una de les activitats nocturnes del Festival // Molins Film Festival

La XXXVII edició del Festival de Terror de Molins ha tancat amb una xifra rècord de més de 7.000 espectadors. El certamen, que es va celebrar entre el 9 i el 18 de novembre, ha superat en més de 2.000 persones la participació de l’any passat. L’organització del Festival valora que les activitats paral·leles, com l’exposició sobre el cineasta nord-americà Brian de Palma, que ha aplegat un miler de persones, i el ‘Gastroterror’, “han impulsat la visibilització a Molins de Rei i han fomentat la presència de més ciutadans”.

Els organitzadors del Festival han explicat que “l’especialització en el gènere de terror fa que ens hàgim consolidat com un punt de referència en tots els àmbits geogràfics”. Una de les novetats d’enguany, l’exposició ‘Palma Vs De Palma’, ha reunit a més de 1.000 persones i ha servit com a vincle per apropar el certamen als molinencs.

Visites guiades

El Festival ha acollit l’estrena mundial de la pel·lícula ‘Anunnaki’, fet que forma part de “la voluntat d’esdevenir en el certamen de referència del terror a Catalunya per a nous creadors o per cineastes independents”, han comentat els seus impulsors”.

Dins de les seves activitats, el Festival de Terror de Molins ha realitzat 10 visites guiades per diferents col·lectius. A més, des de l’organització es destaca l’àmplia presència de cinèfils i professionals del sector pels carrers de Molins. La segona edició de ‘Les Molins Horrors Games’, que barregen jocs de taula, cinema i educació, també han tingut una bona acceptació per part del públic.

La pel·lícula noruega ‘Lords of Chaos’ ha sigut la guanyadora del Festival. El film de terror de Jonas Åkerlund, que es va estrenar al Festival de Sundance, s’ha emportat el premi a millor pel·lícula de la competició oficial de llargmetratges i al millor actor, guardó que s’ha endut Rory Culkin. En la competició oficial de curtmetratges, el ‘curt’ guanyador ha estat Post Mortem Mary, de Joshua Long. L’obra australiana explica la història d’una mare i la seva filla que es dediquen a fer retrats post mortem a l’Austràlia del segle XIX.

Recomanacions personalitzades