Vuit famílies es queden sense plaça a La Traca

Les famílies critiquen la gestió de l’Ajuntament amb l’escola bressol i denuncien que s’hagi perdut un dels grups mixts.

Infants a la llar d’infants La Traca // Arxiu

Enguany l’Ajuntament de Molins de Rei ha decidit tancar el grup mixt que pertany a la Traca. Un projecte educatiu on infants d’1 a 3 anys conviuen en un mateix espai. Ho han fet perquè, abans de les preinscripcions, preveien una forta baixada de la natalitat. O dit d’una altra manera: menys matrícules. Segons el regidor d’Educació, Eduard Suàrez, no poden malbaratar els diners públics. No es podien permetre que quedés alguna plaça buida i la solució era tancar els dos cursos del grup mixt i tot l’edifici on es troba, l’antiga Llar El Cargol.

A canvi d’això, en una reunió amb el regidor d’Educació, la cooperativa El Cargol i l’AMPA de La Traca, des de l’Ajuntament se’ns va prometre una baixada de les ràtios. És a dir, un infant menys per cada aula i per cada escola bressol. Se’ns va recalcar que aquesta baixada s’hauria de mantenir, perquè si no, no tenia sentit fer-la, i perquè canviar les ràtios cada curs no era una mesura d’ensenyament de qualitat.

Resulta que les matrícules no van anar tan malament com l’Ajuntament pensava, així que van tornar a pujar les ràtios. Ara han quedat vuit famílies sense plaça. A canvi, hi haurà uns nois i noies de pràctiques que ens ajudaran durant el curs. Evidentment tota ajuda és benvinguda, però no ens enganyem; a una persona en pràctiques no se li pot exigir o responsabilitzar com a un/a treballador/a de l’escola bressol. Recordem que parlem d’educar i tenir cura de nens i nenes de 4 mesos a 3 anys.

Des de l’AMPA es van proposar diverses opcions per no tancar el grup mixt (tancar un grup d’una llar amb doble línia, mantenir un any més el grup mixt perquè els infants que encara els hi quedava un curs el poguessin acabar, etc.), però sembla que a l’Ajuntament no li va interessar cap d’aquestes. És una llàstima que 11 famílies hàgim hagut de canviar als nostres infants d’escola bressol. Famílies que vam triar expressament aquell projecte d’escola, aquell espai i aquelles educadores.

Però sobretot, és una llàstima que Molins de Rei perdi un grup mixt i amb ell una metodologia diferent, perdent diversitat vers a les famílies. Tot plegat sorprèn venint d’un Govern d’esquerres que ha criticat la Generalitat pel tancament del grup de P-3 de l’Escola Castell Ciuró; o que mentre ha fet campanya a favor de l’escola pública amb pancartes, adhesius i festes. Ara, però, no ha trobat els recursos per garantir l’accés a la llar d’infants pública i diversa pedagògicament.

Recomanacions personalitzades