Els prejudicis sobre la diversitat sexual, protagonistes del Contrarumors

“Estima com vulguis, els rumors surten de l’armari” és el nom de la darrera exposició del programa Contrarumors. L’exposició estarà oberta totes les tardes a la Federació Obrera fins al 15 d’octubre.

Els prejudicis sobre la diversitat sexual, objecte de la cinquena edició de Contrarumors // Ajuntament

Els prejudicis sobre la diversitat sexual, objecte de la cinquena edició de Contrarumors // Ajuntament

La cinquena edició del programa Contrarumors s’ha inaugurat a la Federació Obrera amb una exposició on s’aborden els prejudicis que hi ha al voltant de la diversitat sexual. Sota el nom “Estima com vulguis, els rumors surten de l’armari”, la mostra cerca desmuntar 10 rumors, com ara si l’homosexualitat és un trastorn mental, o bé si només els gais poden tenir SIDA, entre d’altres.

Si bé l’exposició es podrà visitar cada tarda al bulevard de la Federació Obrera fins al proper 15 d’octubre, posteriorment visitarà diferents instituts i equipaments de Molins de Rei. A més, en la inauguració també s’han presentat les estovalles que podran fer servir els bars i restaurants i que s’utilitzaran durant la Fira de la Candelera. Què inclouen aquestes estovalles? Doncs alguns dels contrarumors que s’han treballat en aquestes darreres cinc campanyes. Paral·lelament, Ràdio Molins de Rei recuperarà falques radiofòniques on s’escoltarà un rumor durant el dia i es desmentirà amb arguments.

Per últim, destacar que enguany s’ha editat un llibret que inclou les cinc mostres anteriors que portaven els noms de “I tu què creus?”, “Les raons de la cooperació”, “Refugiats”, “Dones migrades” i “Estima com vulguis”. En tots aquests casos, la intenció de l’organització és combatre amb informació contrastada els tòpics i els prejudicis que envolten alguns aspectes molt presents en la societat.

Recomanacions personalitzades