Denuncien vuit presumptes agressions sexuals al Punt Lila de Festa Major

430 joves fan servir el Punt Lila per informar-se sobre com prevenir les agressions sexistes i LGTBI-fòbiques.

Cartell contra les agressions sexistes // ArxiuCartell contra les agressions sexistes // Arxiu

Cartell contra les agressions sexistes // Arxiu

La campanya de prevenció contra les agressions sexistes i LGTBI-fòbiques que s’ha dut a terme al llarg d’aquesta Festa Major ho ha fet amb la incorporació d’un Punt Lila a la zona de concerts. Si bé la carpa ha aconseguit fer arribar informació sobre la matèria a prop de 430 joves, vuit d’aquests usuaris també han denunciat presumptes agressions sexuals succeïdes al llarg dels caps de setmana, tal com ho han confirmat fonts municipals al Viu Molins de Rei.

En aquest sentit, Ràdio Molins de Rei ha detallat les raons que han motivat aquestes denúncies verbals. Mentre que un primer succés hauria sigut fruit d’una baralla d’una parella, també s’han registrat diferents incidents verbals: un grup de noies va rebre comentaris sexistes, una altra noia d’un grup va rebre insults per part d’un noi, una tercera va denunciar tocaments i una quarta va rebre comentaris ofensius i sexuals. A més, una altra va rebre una empenta de la seva parella i ja fora del context de la Festa Major, una altra noia va denunciar l’assetjament que pateix a les xarxes socials. Per últim, destacar els insults homòfobs que va patir un jove.

Denúncies i assessorament

Si bé avui dia encara no consta que aquests fets s’hagin denunciat a les autoritats policials competents, s’ha de recordar que el Punt Lila més enllà d’oferir aquesta opció als seus usuaris, també posa a la seva disposició el Servei d’Atenció i Informació a la Dona, el qual dona suport psicològic i assessorament judicial a les víctimes. Des del Govern, el regidor de Cultura, Carles Ros, ha celebrat la passa endavant que ha suposat la instal·lació d’un Punt Lila per poder denunciar aquest tipus d’actituds, alhora que ha destacat la importància de les sessions formatives que han rebut les entitats en la matèria.

Recomanacions personalitzades