Artistes repinten l’skatepark per la Festa Major

L’associació artística Interactu-art repinta amb grafitis professionals l’skatepark del Parc del Llobregat.

Enguany s'ha celebrat la primera edició del Spray 4 Skate // DGM

Enguany s’ha celebrat la primera edició del Spray 4 Skate // DGM

Enrere han quedat les signatures de grafiters amateurs. L’associació artística Interactu-art ha començat a repintar l’skatepark del Parc del Llobregat amb l’objectiu de dotar-li d’una imatge més sòbria. Una estètica més vinculada a la filosofia de l’art urbà, tal com ha explicat al Viu Molins de Rei el mateix representant de l’entitat, Oriol Márquez: “Feia temps que teníem ganes de donar-li una imatge més relacionada amb la cultura urbana del grafiti, l’skate, el rap i el hip hop”, ha confessat.

Com s’ho han fet? Doncs gràcies a una partida dels pressupostos participatius i a la col·laboració de les desenes de persones que es van apropar dissabte passat a l’Spray 4 Skate. Un esdeveniment on els organitzadors fins i tot es van veure desbordat per l’afluència d’assistents: “La participació va ser de tal èxit que fins i tot ens vam haver de reorganitzar. Al cap i a la fi voliem que poguessin pintar tots els nens que havien vingut als tallers”, ha destacat Márquez.

Més enllà de tota la feina relacionada amb la pintura, Spray 4 Skate també ha fet honor a les taules amb quatre rodes. En aquest sentit, molts joves i no tan joves han pogut competir entre ells a les batalles d’skates que ha dinamitzat l’entitat al llarg de la tarda. Una tarda que, com no podia ser d’ua altra manera, ha acabat  amb diferents concerts protagonitzats per artistes del món del rap i el hip hop. “Hem volgut apropar la cultura urbana a tot el poble per tal que la gent deixi de criminalitzar-la; obrir-nos”, ha apuntat el representant.

En els propers dies els artistes acabaran de pintar l'skatepark // DGM

En els propers dies els artistes acabaran de pintar l’skatepark // DGM

El que ara no vol l’entitat de recent creació és que la primera edició de l’Spary 4 Skate quedi en el calaix dels records. Per aquest motiu ja plantegen una nova edició de cara a la Festa Major de l’any vinent. Una repetició de l’esdeveniment que tindrà com a objectiu tornar a donar una nova estètica a l’espai: “Nosaltres tenim la sensació que fins aleshores l’actual es respectarà, almenys des del món dels grafiters”, han considerat des d’Interactu-art.

Un espai consolidat

L’any 2015 el Govern municipal format per CiU i PSC va impulsar la reforma d’aquesta zona del Parc del Baix Llobregat, amb l’objectiu de convertir-la en l’epicentre dels esports urbans. De fet, la instal·lació era una demanda històrica dels col·lectius vinculats a l’skate i finalment la seva petició es va sufragar mitjançant els fons de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En total, l’obertura de l’espai va suposar una inversió de 60.000 euros.

Recomanacions personalitzades