La PARM assegura que la Generalitat està esperant a l’Ajuntament per fer la residència

La Plataforma d’Afectats per la Residència es va reunir amb la Generalitat per tractar la situació en què es troba el projecte de la nova residència. La plataforma assegura que el govern català està “a l’espera de tenir tota la documentació sol·licitada” al consistori de Molins de Rei.

Els membres de la PARM es van reunir amb els secretaris Iglesies i Ginesta (al fons) de la Generalitat // PARM

El mes de juliol la Plataforma d’Afectats per la Residència de Molins de Rei va demanar entrevistar-se amb dos càrrecs del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya: el Secretari General, Josep Ginesta, i també el secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies.

Segons indica la PARM en un comunicat, la reunió era “davant les promeses” que els va fer l’alcalde de que “al setembre del 2018 hi hauria un compromís escrit entre l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya” sobre les places concertades que ha de concedir el govern català a Molins de Rei per poder tirar endavant la llar d’avis.

“Com sempre que es fan aquest tipus de compromisos i desprès no es fan”, l’entitat es va voler trobar amb la Generalitat “per demanar que informessin a aquesta plataforma com estava el tema”, afirmen.

“La resposta del secretari va ser que tot i haver tingut trobades amb l’alcalde, estaven a l’espera de tenir tota la documentació sol·licitada per tal de donar llum verda a aquest compromís”, relata la plataforma.

La PARM considera, doncs, que la pilota és ara a la teulada de l’Ajuntament. Recorden que encara està per definir la viabilitat del projecte, el finançament i el model de gestió. “Si això no està fet, no hi ha cap possibilitat que la Generalitat atorgui les places concertades necessàries”, asseguren, exigint a tots els partits polítics que “es posin a treballar ja” i que la nova residència “sigui l’equipament prioritari de l’any 2019”.

Recomanacions personalitzades