Imma Colomer guanya el Premi Margarida Xirgu 2018

L’actriu Imma Colomer ha rebut el Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu de la temporada 2017-2018. L’aentrega del premi ha tancat la primera Setmana Xirgu, que s’ha creat dins l’Any Xirgu per commemorar els 50 anys de la seva mort.

Imma Colomer destapant la seva placa a la ronda de les actrius de la plaça Margarida Xirgu de Barcelona // Diputació de Barcelona

El premi que reconeix la interpretació femenina més rellevant de la temporada teatral barcelonina ha estat per a Imma Colomer. El jurat, integrat per una vintena de membres de diferents grups de teatre amateur de Catalunya, ha reconegut la seva interpretació en l’obra ‘Que rebentin els actors’, escrita i dirigida pel dramaturg l’uruguaià Gabriel Calderón, i estrenada al TNC.

Colomer té 70 anys i dins la seva llarga trajectòria va ser cofundadora del Teatre Lliure de Barcelona i de la companyia de teatre Els Comediants. L’any passat també va rebrel premi Gonzalo Pérez de Olaguer per la seva trajectòria i contribució al teatre català.

Com és habitual, el nom de la guanyadora es va donar a conèixer a Molins de Rei i es va entregar posteriorment a Barcelona, incloent la incorporació del seu nom a la Ronda de les Actrius de la plaça de Margarida Xirgu, que s’enjardina dins l’Any Xirgu. També s’han entregat els anells commemoratius a les primeres actrius que no l’havien rebut.

Aquest any el premi ha estat el colofó de la primera Setmana Xirgu de Molins de Rei, que s’espera que tingui continuïtat els propers anys. Han fet un taller de teatre orientat a nens, un concurs de teatre breu, actes sobre la vida de l’actriu com Mapa Xirgu i Biografia Xirgu. Forma part de l’Any Xirgu, amb actes especials fins al 25 d’abril de l’any que ve per recordar-la.

L’Any Xirgu remarcarà l’exili i el feminisme de l’actriu molinenca universal

Recomanacions personalitzades