Els Mossos detenen un treballador del Condis que gravava imatges íntimes de les companyes

Un treballador del supermercat Condis del barri del Canal de Molins de Rei ha estat detingut per col·locar una càmera al lavabo de l’establiment que permetia enregistrar imatges de les companyes de feina. La investigació se centra en determinar l’ús que feia de les imatges.

La càmera era al lavabo del Condis del carrer Sant Isidre amb Albert Pujol // Jordi Julià

El passat dijous 5 de juliol una operació conjunta de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei i els Mossos d’Esquadra va detenir un home que treballava al supermercat Condis del carrer Sant Isidre del barri del Canal de Molins de Rei. Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, havia col·locat una càmera al lavabo del supermercat, que només utilitza el personal del centre. L’home ja no treballa al supermercat.

Fonts dels Mossos confirmen a aquest diari que els agents van interceptar un sistema de gravació que permetia enregistrar les companyes de feina. La detenció ha estat per uns fets relacionats amb delictes de revelació de secrets, associats a la gravació d’imatges sexuals sense consentiment mitjançant aquest sistema de gravació.

Anàlisi de l’ús de les imatges

La investigació ara mateix se centra en l’anàlisi del dispositiu de gravació per determinar l’ús que es feia de les imatges. La unitat d’Informàtica Forense dels Mossos d’Esquadra haurà d’examinar, per exemple, si aquest dispositiu estava en funcionament, com enregistrava les imatges i sobretot quin ús feia de les gravacions.

Normalment, aquesta mena de gravacions poden ser per a ús personal o bé per penjar a internet i fins i tot obtenir-ne benefici. Per això és important determinar què se’n feia d’aquestes imatges.

Tot i això, les primeres investigacions van en la línia que es tractaria d’un ús més personal a causa de la ubicació de la càmera. El dispositiu només podia gravar a companyes de feina del detingut i, per tant, es podria deure més a una possible relació personal, ja que no eren en un lloc públic on es poden gravar a persones aleatòries.

Recomanacions personalitzades