Kawasaki Català guanya les 24 hores de motociclisme

L’equip de Molins de Rei ha guanyat després de sis anys la cursa de resistència de Montmeló. Era la primera edició que l’equip competia amb Kawasaki i no amb Suzuki, i la setena que s’endú la victòria.

Feia sis anys que l’equip Català no pujava al lloc més alt del podi de Montmeló // Kawasaki Català Aclam

Han hagut de passar sis anys des de l’última victòria, del 2012, però finalment ho han aconseguit. L’equip que dirigeix el molinenc Eduard Català ha estat el vencedor de les 24 hores de motociclisme del Circuit de Barcelona-Catalunya, després de 21 hores al cap de carrera.

El quartet de pilots que formen Kike Ferrer, Julien Pilot, Kevin Denis i Ricardo Saseta s’estrenava aquest any amb la moto Kawasaki Ninja ZX-10R, abandonant així a Suzuki.

Les tres primeres hores “van ser les més mogudes” amb un Stop & Go per al Kawasaki Català Aclam, Yamalube Folch i Proelit Racing, explica l’equip en un comunicat. Després es confirmava la retirada de tots dos rivals. Quan els de Molins de Rei ja lideraven la prova ha començat una nova manera de veure la cursa. Eduard Català explicava en aquest moment que “el principal adversari som nosaltres mateixos” sempre tenint en compte els dos equips perseguidors, Team BMD Performance-B Motorsport i Tecmas.

Kawasaki Català ha anat per davant // Kawasaki Català Aclam

A poc a poc i a mesura que anaven passant les hores el Kawasaki Català Aclam ha anat marcant la distància sobre el Team BMD Performance-B Motorsport, que ha quedat segon. La màxima diferència entre tots dos ha estat de cinc voltes perquè el Kawasaki Català Aclam ha hagut de fer els relleus més curts. Català ha fet 31 pit stops i Yamaha 24.

Les millors marques

L’equip ja va sortir amb avantatge gràcies a les seves bones marques. El divendres la mitjana de temps dels quatre pilots en els entrenaments va permetre al grup obtenir la pole position.

Els pilots han aconseguit les millors marques // Kawasaki Català Aclam

A més, el pilot francès de Kawasaki Català, Julien Pilot, ha estat el més ràpid de la cursa amb un temps de 1 47.378 i ha marcat els millors parcials en les seccions 1 (18.538), 2 (33.095) i 3 (33.940).

També estaven a punt de batre el rècord de voltes a la prova però s’han quedat a les portes. La fita era de 751 i l’equip calculava arribar a les 753, però una taca d’oli en l’última hora de cursa ha fet que el Safety Car estigués en pista durant 14 voltes impedint així arribar a la nova marca. Finalment han fet les 742 voltes que els han fet guanyadors.

El cap d’equip, Eduard Català, ha vinculat el canvi de Suzuki a Català al resultat: “Ha estat una victòria molt especial per a nosaltres: perquè portàvem des del 2012 sense guanyar aquesta cursa, i pel canvi de marca. Estem molt agraïts a Kawasaki, que ha cregut en nosaltres i en el projecte”.

La moto ha adquirit el color verd de Kawasaki // Kawasaki Català Aclam

Recomanacions personalitzades