Els veïns de la Carretera s’agrupen en una plataforma

La Plataforma de Veïns de la Carretera s’ha constituït per defensar els interessos veïnals davant la reforma de les avingudes de Barcelona i València. No descarten anar més enllà i fer una Associació de Veïns a llarg termini.

La configuració actual al tram central és la que planteja l'opció A: quatre carrils per a vehicles, dos d'ells per a aparcament // Jordi Julià

Les avingudes de Barcelona i València es reformaran en profunditat // Arxiu — Jordi Julià

Molins de Rei podria tenir en un futur una nova Associació de Veïns: la Carretera. Els habitatges de les avingudes de Barcelona i València estan repartits entre diferents barris (Centre Vila, El Canal, Les Conserves i Riera Bonet) però en realitat tota l’antiga carretera nacional actua com una unitat independent. Malgrat això, no es considera un barri en si i tampoc té associació de veïns.

La imminent reforma d’aquesta avinguda podria portar com a conseqüència la creació d’aquesta associació. L’Ajuntament va demanar als veïns de tenir algun interlocutor que els faci de portaveu de cara a les obres que començaran al febrer del 2019. Per això una trentena de veïns han constituït la Plataforma de la Carretera.

Aquesta plataforma “col·laborarà amb l’Ajuntament per tal que les obres respectin al màxim els desitjos i interessos de tot el veïnat del traçat”, afirmen en un comunicat. També apunten més enllà afirmant que consideraran la possibilitat de convertir-se en associació de veïns “en funció del resultat de coordinació de les diverses comissions que compondran la plataforma”.

La plataforma es proposa “col·laborar amb l’Ajuntament i la resta d’Associacions de Veïns” i al mateix temps “facilitar les relacions i coneixences” entre tota la gent que viu a la Carretera.

La plataforma es va constituir el 28 de maig en una assemblea oberta a l’Espai Jove de l’avinguda de València on van assistir una trentena de persones, segons els impulsors. En la propera trobada comentaran i explicaran amb detall el projecte de reforma de l’avinguda que l’Ajuntament va presentar el mes passat.

Recomanacions personalitzades