El Papiol estrenarà una ruta pel patrimoni cultural durant la Festa de la Cirera

Contingut patrocinat

La Festa de la Cirera 2018, que es celebra el cap de setmana del 2 i 3 de juny, presentarà la ruta ‘El Papiol Patrimoni’, que s’emmarca en l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. El recorregut permetrà descobrir als visitants els principals atractius turístics del municipi i redescobrir-los als veïns.

Festa de la Cirera del Papiol de l'any passat // Ajuntament del Papiol

Festa de la Cirera del Papiol de l’any passat // Ajuntament del Papiol

El Papiol compta amb uns quants recursos turístics atractius, com el seu entorn natural o el seu patrimoni arquitectònic i cultural. Una gran ocasió per descobrir (i redescobrir) aquest municipi singular a tocar de Molins de Rei serà la Festa de la Cirera, que es fa el cap de setmana del 2 i el 3 de juny.

El Papiol presentarà la ruta cultural urbana El Papiol Patrimoni, emmarcada en l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, com a reclam per atraure visitants a la 36a edició de la Festa de la Cirera.

La creació d’aquesta ruta persegueix la posada en valor del patrimoni cultural papiolenc. Així mateix, es pot complementar amb algunes propostes per l’entorn natural del poble veí, com la ruta de turisme de natura i salut del Papiol a l’ermita de la Salut.

Enguany papiolencs i papiolenques ens obren el seu cor per mostrar-nos el que molts encara no coneixem d’aquest poble.

La ruta cultural urbana El Papiol Patrimoni s’ha creat a partir de la retolació exterior d’alguns dels edificis i elements considerats més rellevants perquè tenen un valor arquitectònic, històric o artístic. Està pensada tant per als visitants, que descobriran el patrimoni, com per als seus propis veïns, que el redescobriran i, per tant, el valoraran encara més.

Expressament, amb motiu de la festa, s’organitzaran recorreguts guiats que explicaran els diferents elements que integraran la ruta. Es faran dissabte 2 de juny a les 18 hores i diumenge 3 de juny a les 11 i a les 18 hores. Els grups seran limitats, amb inscripció prèvia, que s’ha de fer a l’estand de l’Ajuntament del Papiol al recinte firal.

La ruta recorre punts d’interès cultural del poble del Papiol // Ajuntament del Papiol

L’ocasió idònia per descobrir i redescobrir el Papiol 

La Festa de la Cirera del Papiol és un esdeveniment organitzat per l’Associació de Pagesos del Papiol i l’Ajuntament del municipi. Va néixer el 1983, més com a festa de la pagesia (amb caràcter de celebració) que no pas com a fira (amb finalitats més comercials i de promoció econòmica).

La ruta proposa passar un dia al Papiol // Ajuntament del Papiol

Els plans per al futur són que cada cop vagi prenent més caire de fira, i que a banda de
la cirera també es promocionin altres productes de la terra i activitats com el comerç i la restauració, sense que perdi, però, els seus orígens. A través de la Festa de la Cirera, també es vol promocionar turísticament la localitat.

I és que el Papiol, la població veïna de Molins de Rei, ha esdevingut un municipi força singular dins de l’àrea metropolitana de Barcelona. Té una ubicació i un entorn privilegiats i està ben comunicat. No és un lloc de pas i, precisament per això, s’hi viu amb tranquil·litat. Conserva una personalitat i un tarannà propis d’un poble petit, on les relacions entre veïns són properes i familiars. Els papiolencs i papiolenques són molt actius i participatius. I molt esportistes. El poble té un munt d’entitats i associacions que dinamitzen la vida sociocultural i esportiva durant tot l’any.

Nou emplaçament del recinte firal

A causa de les obres de remodelació i millora del carrer Major i de la plaça de l’Església, aquest any el recinte firal de la Festa de la Cirera es trasllada del carrer Major a la zona de la Pista Ludicoesportiva, al carrer de Ca n’Esteve de la Font, on s’instal·laran els firaires. Com cada any, l’Ajuntament del Papiol, amb la col·laboració de les entitats del poble, ha preparat un programa d’activitats adreçades a tots els públics.

Recomanacions personalitzades