El Molins de Rei CF evita el descens amb una xilena d’Agudo

Una gran defensa en la primera part i un magnífic gol d’Agudo de xilena en la segona serveixen al Molins de Rei CF per guanyar 0 a 1 al camp de l’Espluguenc i aconseguir la permanència. 

Agudo en el moment de fer la xilena // Jose Polo

Ho han aconseguit. El Molins de Rei CF continuarà a Segona Catalana una temporada més. Amb la victòria per 0 a 1 al camp de l’Espluguenc, els entrenats per Santi Fernández eviten de forma matemàtica les places de descens directe. Una improbable combinació de resultats en l’última jornada encara els podria fer caure al lloc de descens compensat. Una catorzena posició que, per la classificació de la resta de grups de Barcelona, és gairebé impossible que signifiqui tornar a Tercera. Així doncs, es pot dir que el Molins s’ha salvat en la seva primera temporada a la categoria. Era l’únic objectiu a principis de curs, i l’han assolit.

Amb la victòria de l’Atlètic Prat contra el Can Trias i l’empat entre el Marianao i el Júnior, era importantíssim guanyar en la penúltima jornada del campionat i evitar jugar-s’ho tot en l’últim matx del calendari contra un rival directe com el Júnior. No sense partir, els de Molins de Rei van fer-ho possible. L’Espluguenc va ser superior en la primera part. L’equip d’Óscar Sanchís aprofitava les grans dimensions del Municipal Salt del Pi d’Esplugues per portar la pilota de banda a banda. Amb un tècnic Manuel Jiménez, els d’Esplugues de Llobregat feien mal per la banda esquerra. Tot i que la primera ocasió la van tenir en un tir lliure ben resolt pel porter Ferran de Palol, que una vegada més va estar esplèndid.

Passat el quart d’hora Jaime Monje aconseguia treure una pilota sota pals. Precisament al pal van estavellar una pilota els locals en el minut 26. Tocava resistir. Monje i Oleguer Pujol es feien forts a l’eix de la defensa. La resta de l’equip, des del primer fins a l’últim, es posaven el mono de treball sota un sol de justícia. De Palol va fer una aturada felina passada la mitja hora. Va ser la primera vegada que salvava al conjunt quadribarrat i no seria l’última. Cinc minuts abans del descans Monje tornava a rebutjar l’esfèric quan l’afició local ja cantava el gol. Però el Molins va aconseguir conservar el 0 a 0 abans d’enfilar els vestidors.

Fernández va moure fitxa al descans incorporant Quim Oyón al centre del camp –l’home del gol de l’ascens– i Felipe González a un dels laterals. La segona part va ser molt equilibrada. El jove Jalal El Kaabbouchi començava a profunditzar per banda esquerra i el Molins donava senyals que a més de defensar-se podia fer mal. Al minut 56 els molinencs van queixar-se d’un penal per unes mans a l’interior de l’àrea però la col·legiada Cecília Muñoz no les va assenyalar. Poc després Carles Capella ho va intentar des de la llarga distància i la pilota no va sortir lluny de la porteria de Pau Acosta. Dominava el Molins.

La seqüència del gol de la salvació 

This slideshow requires JavaScript.

Imatges: Jose Polo

I en el 64 va arribar el gol de la salvació. Art nascut al Marroc per la banda esquerra, provinent d’aquell juvenil ‘B’ que va ser l’equip més internacional que es recorda a l’entitat. Capella va treure un tir lliure ràpid i Jalal va amagar la centrada. En el segon retall el lateral ja no sabia on estava. Des de la banda la va posar perquè, després d’una pentinada, Àlex Agudo fes una xilena per la memòria. Sense pensar-s’ho la va engaltar d’esquenes a porteria i va fer el 0 a 1. Corrents va marxar per celebrar-ho amb l’afició, ell que després de provar l’experiència del futbol professional a l’estranger va viure part de l’ascens del curs passat des de la graderia.

Després del golàs d’Agudo el seu amic íntim des de la infància va poder segellar la victòria en dues ocasions. Però Capella primer es va quedar sense angle quan semblava que el porter estava vençut i després una vaselina seva va sortir fregant al pal. S’arribaven als minuts finals amb un resultat ajustat.

L’Espluguenc dominava territorialment però el Molins es defensava bé. Abdel Es Asri -omnipresent en el mig centre- va ser expulsat en el minut 90. Nervis. En l’última jugada un mal rebuig d’un company va posar a proba els reflexos de Ferran de Palol. El porter, tot i estar a contrapeu, va poder blocar. Tan important com la xilena d’Agudo. Amb De Palol a terra agarrant la pilota l’àrbitre va xiular el final. El porter la va enviar al cel amb un crit de ràbia. El Molins s’havia salvat. La temporada vinent tornarà a ser equip de Segona Catalana.

[Vols que fem més cròniques esportives com aquesta? Fes-te soci del Viu Molins de Rei i ajuda’ns a arribar a més poliesportius i estadis. T’emportaràs gratis l’Anuari en paper i gaudiràs de sortejos i descomptes.]

This slideshow requires JavaScript.

Imatges Jose Polo

 

Recomanacions personalitzades