El Cèltic Bàsquet Molins desperta del somni d’EBA

L’equip de Molins de Rei es queda fora de la Final 4 de Copa Catalunya després de caure 54 a 75 al Poliesportiu Municipal contra el Martinenc. 

Fèlix López passa una pilota // Jose Polo

El Cèltic Bàsquet Molins de Rei va despertar-se del somni d’ascendir a Lliga EBA en un partit que va ser un veritable malson per als entrenats per Jesús Fernández. Els molinencs, que havien de remuntar un desavantatge de sis punts del partit d’anada, van perdre per 54 a 75 contra el Martinenc, que va mostrar-se clarament superior en un Poliesportiu Municipal ple de gom a gom per les dues aficions.

Després d’una temporada excel·lent, on han estat líders la gran part de la fase regular en el curs del retorn a Copa Catalunya –l’equip va ascendir la temporada passada-, els molinencs es van quedar a les portes de la classificació per la Final 4 de la competició.

Va ser un mal dia. “No s’ha vist el joc alegre, amb una mitjana de 78 punts per partit, que hem fet durant tot l’any”, comentava l’entrenador a Viu Molins de Rei després de la derrota. “Potser ens han pogut els nervis”, afegia. Efectivament, l’equip va sortir molt nerviós durant els primers minuts. També ho va fer el Martinenc, però els visitants ràpidament van controlar el pols del partit. “Al principi hem fallat tirs sols, i això ens ha penalitzat”, argumentava el tècnic. Castigant la defensa dels de Molins de Rei amb triples, els visitants van marxar-se amb un avantatge d’11 a 28 al final del primer quart.

“Ells s’han anat entonant a mesura que ha anat passant el partit, i a nosaltres ens ha passat tot el contrari”, valorava Jesús Fernández. Físicament molt poderosos, el conjunt de Barcelona se sentia superior. Els de Molins de Rei, que no podien córrer, impotents. Potser una petita bona ratxa en el tir els hauria endollat, però les cistelles no entraven. “Nosaltres depenem molt del llançament i no hem tingut el dia, en canvi ells han estat molt bé”, explicava l’entrenador. “Des de la banqueta hem canviat totes les coses que hem pogut, però cap canvi ha estat efectiu”, agregava. I és que mentre a un equip no li sortia res, a l’altre li sortia tot. 26-49 al descans.

En el tercer quart el Cèltic Bàsquet Molins va fer una tímida reacció. “Vamos”, cridava Jordi de Ugarte mirant a l’afició després d’anotar. Però va ser un miratge. Els locals necessitaven un punt d’inflexió per retallar distància i, com a mínim, posar-li la por al cos als jugadors de la capital catalana. Però no va arribar, i l’últim període va començar amb un 38 a 62 a l’electrònic. Calia remuntar 30 punts en un quart -24 del partit i 6 més de l’anada- poc menys que un miracle.

L’equip aplaudeix l’afició al final del matx // Jose Polo

I el miracle no va arribar. En els últims minuts els molinencs van llençar la tovallola mentre el Martinenc celebrava el seu passi a la Final 4 en cada punt que anotaven. Van guanyar sense patir (54-75) al Poliesportiu Municipal, pista on fins al moment el Molins només havia concedit dues derrotes en tot l’any. “Sento molta ràbia amb el partit que hem fet”, incidia Jesús Fernàndez.

Un mal dia que de cap de les maneres pot embrutar l’extraordinària temporada que ha fet el Cèltic Bàsquet Molins de Rei. Tothom hauria signat a principis de curs classificar-se per a les fases d’ascens a Lliga EBA. “Hem estat notables”, valorava l’entrenador just després de caure eliminats. Potser han posat les bases dels èxits del futur.

Al final del matx, tot i la dura derrota, l’afició aplaudia amb força el seu equip. Després de competir amb grans resultats durant molts mesos contra infraestructures econòmiques més potents -amb fitxatges d’americans, fins i tot- es mereixien els aplaudiments.

[Vols que fem més cròniques esportives com aquesta? Fes-te soci del Viu Molins de Rei i ajuda’ns a arribar a més poliesportius i estadis. T’emportaràs gratis l’Anuari en paper i gaudiràs de sortejos i descomptes.]

This slideshow requires JavaScript.

Recomanacions personalitzades