El Club Vòlei Molins de Rei aconsegueix el bronze a les Fases d’Ascens a Primera Nacional

La tercera posició que el Club Vòlei Molins de Rei ha assolit a les Fases disputades a Altea no dóna dret a jugar a Primera Nacional, però encara poden pujar perquè l’Illa Grau té dret a l’ascens a Superliga 2. 

El CV Molins amb la copa de tercer classificat // Federació Catalana

No ha pogut ser. Després d’aconseguir el títol de campiones de Primera Catalana a la final a quatre disputada fa unes setmanes al Poliesportiu de la Sínia, el Club Vòlei Molins de Rei ha finalitzat en tercera posició les Fases d’Ascens a Primera Nacional, que s’han disputat aquest cap de setmana a la localitat d’Altea (Alacant).

Tot i que la medalla de bronze teòricament no dóna dret a l’ascens, el conjunt molinenc encara pot pujar de categoria: tot depèn de si l’Illa Grau -equip que s’ha guanyat a la pista passar de Primera Nacional a Superliga 2- accepta finalment un repte que va més enllà del terreny de joc i que també suposa més despeses econòmiques.

Després de superar la primera fase de la competició com a primeres de grup, les molinenques es van trobar amb el CV Sant Boi de Llobregat a les semifinals. A Molins de Rei van poder-les doblegar per aconseguir el títol de Primera Catalana, però a Altea van guanyar les santboianes per 3 sets a 1 després d’un partit molt igualat.

“Hem caigut a semis en un partit molt competit, el rival ha estat més encertat en els finals de set per tancar-los”, explica l’entrenador, Álex Pérez. La derrota va ser dolorosa. “Un dels dies més durs que he viscut en el món del vòlei”, descriu el tècnic. “Estic orgullós d’elles, s’han deixat la pell dia a dia”, afegeix. “Quan estaven plorant els he dit a les noies que el que hem fet és digne de ser recordat per sempre amb un enorme somriure”, recorda Pérez.

Menys de 24 després el CV Molins es va refer per guanyar la final de consolació 2 a 3 contra l’Ilicitano Carrús en un matx amb final d’infart. “Després de posar-nos 2 a 0 a favor vam anar al tie-breack i vam guanyar amb un més que agònic 18-16”, relata l’entrenador.

El CV Molins té possibilitats de jugar a Primera Nacional igualment

El CV Molins en una imatge d’arxiu // Jose Polo

Una tercera posició que, a més de per aconseguir la medalla de bronze, també pot significar un ascens. I és que un equip de Primera Nacional adscrit a la mateixa demarcació que la catalana, l’Illa Grau de Castelló, ha pujat a Superliga 2. Teòricament, aquesta plaça que queda lliure ha de ser per a l’equip que ha aconseguit la tercera posició a les fases d’ascens a Primera Nacional, que és el CV Molins. Així doncs, només falta que l’Illa Grau, que s’ha guanyat estar a Superliga 2, confirmi el seu ascens perquè llavors el CV Molins pugi a Primera Nacional.

Recomanacions personalitzades