L’alcalde és investigat per desobediència en relació a l’1-O

Joan Ramon Casals és citat a declarar dimarts que ve a la Ciutat de la Justícia com a investigat per un presumpte delicte de desobediència. És un dels 700 alcaldes que des del setembre estan sent citats per la Fiscalia.

L’alcalde davant el col·legi electoral del Pont de la Cadena, identificant-se davant els Mossos com a responsable de l’1-O a Molins de Rei // Jordi Julià

El 13 de setembre del 2017, la Fiscalia va ordenar interrogar els més de 700 alcaldes catalans que estaven disposats a cedir els locals electorals per l’1 d’octubre. Aquell mateix dia, l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CDC) va afirmar que quan rebés la citació l’acataria i sí que es presentaria a declarar davant la justícia, a diferència del que van fer els alcaldes de la CUP.

La citació ha trigat més del que podia esperar: set mesos. Però finalment ha arribat. Va ser el passat dimecres 4 d’abril, tot i que no ho ha fet públic fins aquest divendres 6. Ho ha fet a través del seu compte de Twitter, acompanyant-ho de la fotografia de la seva visita a Carles Puigdemont a Bèlgica el passat 12 de març.

“No canviaran la meva determinació per aconseguir una societat lliure i millor”, ha afirmat el batlle molinenc. Casals haurà de comparèixer el proper dimarts, 10 d’abril, a les 10:30 del matí a la Ciutat de la Justícia de l’Hospitalet.

Tot i que Casals encara no ha tingut accés als detalls de l’expedient, dona per fet que serà per l’1-O, ja que fa tres setmanes la Fiscalia va requerir a l’Ajuntament de Molins de Rei que informés de quins van ser els locals de titularitat municipal que va cedir per l’1-O i també el document on l’alcalde firmava la cessió dels col·legis. Així ho ha dit en una entrevista a Ràdio Molins de Rei just després de fer-ho públic.

L’alcalde també ha explicat que aquesta citació és en relació a les diligències prèvies que té oberta la Fiscalia Provincial de Barcelona i que està encara en fase d’instrucció. Aquí ell -juntament amb els 700 alcaldes-, és investigat per un delicte de desobediència.

Haurà de declarar davant el cos dels Mossos d’Esquadra que porten la investigació. “A partir del seu informe la Fiscalia decidirà si continua o no l’expedient contra mi”, ha detallat.

Al setembre hi va haver una primera onada de citacions a alcaldes. En els darrers dies, Casals ha dit que ha detectat una segona tongada de citacions, i ell seria un dels primers batlles citats d’aquest segon grup d’investigats. Ha dit que té constància de tres casos, entre ells el de l’alcaldessa de Figueres.

Recomanacions personalitzades