La primavera esclata aquest cap de setmana a Molins de Rei

L’agenda d’activitats del cap de setmana del 6 al 8 d’abril està plena com feia mesos que no es veia. Coincideixen tres passejades per l’entorn natural, batucades solidàries, mostra d’entitats sociosanitàries, la celebració del dia contra l’autisme i el DocsBarcelona del Mes. Això, si la pluja no ho impedeix.

Aquest cap de setmana a Molins de Rei es nota que ha arribat la primavera, perquè s’omple d’activitats a l’aire lliure. Us haureu de multiplicar per arribar a tot, sobretot dissabte. Aquí van les propostes:

1. Passejar per l’entorn natural: horta, riu i muntanya

Imatge de la 30a Caminada // Arxiu -- CEM

Imatge d’una caminada per Collserola // Arxiu — CEM

L’espigolada popular anirà fins a la zona d’horta entre Molins i Sant Feliu buscant conreus que no es poden aprofitar. Explicaran com es pot recuperar excedent agrícola perquè es pugui aprofitar. És part dels actes contra el malbaratament alimentari.

Sortida dissabte a les 9h des de la pista de bàsquet del Parc de la Mariona. Des d’allà, 15 minuts en bici o 30 minuts caminant.


Pel riu anirà la passejada ‘El valor hidrològic de l’aigua’, amb visita als aiguamolls i a les obres del gual inundable. Hi participarà un ornitòleg. S’emmarca en el dia mundial de l’aigua.

Sortida diumenge 8 a les 9h des de l’Escola La Sínia.


I per la muntanya anirà la Caminada familiar per Collserola, dins els actes del Dia Mundial de l’Activitat Física que es celebra dissabte a l’escola El Palau.

Sortida a les 10 i arribada a les 12 hores de dissabte 7 des de l’Escola El Palau.

 

2. Conscienciar-se amb l’autisme de forma festiva

La festa de l’any passat // Jose Polo

Per segon any, l’associació Gueopic celebra el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’autisme. Hi haurà tabalada dels Dimonis, ‘Sueños’, amb Lluís Posada i Antonia Peñas, projecció de l’espot ‘Del revés’ de Dani Andreu, Cançó ‘Gueopic’ amb La Colla del Pic, Sardana ‘La Ràdio Nostra’ i pilar dels Matossers, i actuació musical interpretant ‘La Casa del Sol Naixent’, popularitzada per Els Dracs amb Jordi Carreras (Els Dracs), Joan Cadluch (Detectors), Jaume Aresté (Edison), Sergi Carós (EdTulipa), Alfons Peñas (Veu i Música), Gerard Capdevila (Red Banner) i Jan Carreras.

La festa serà a partir de les 19:30 al Foment Cultural i Artístic.

3. Fer activitat física i conèixer entitats sociosanitàries

Imatge d’una de les mostres // Arxiu — Auntament de Molins de Rei

Dissabte el pati de l’Escola El Palau unirà el Dia Mundial de l’Activitat Física amb la VII Mostra d’Entitats Sociosanitàries. En el seu marc, es faran aquests actes:

9:30-10:00 Exhibició ‘I Love Dance’

10.00-12.00 Caminada Familiar per Collserola (sortida i arribada escola El Palau)

10.00-10.45 Master class de Zumba Balance

10.45-11.30 Exhibició gimnàstica artística

11.30-12.00 Exhibició dels grups Ritmes

12.00-12.45 Concert de l’Escola de Música

12.45-13.30 Masterclass de hip-hop

També hi haurà degustació de còctels sense alcohol i productes per a celíacs.

La Mostra i la festa seran dissabte de 9:30 a 14 hores al pati de l’Escola El Palau.

4. Conèixer el costat ocult de les noies neonazi gregues

El DocsBarcelona del Mes projecta ‘Les noies d’Alba Daurada’, que mostra imatges ocultes sobre les dones que hi ha al front del partit grec d’ultradreta, que s’han posat en el lloc dels homes quan han estat empresonats.

La projecció serà diumenge a les 19 hores a La Peni. L’entrada val 4€ (2€ socis de Viu Molins de Rei).

Els socis de Viu Molins de Rei tenen un 50% de descompte en l’entrada.

5. Veure junta la percussió molinenca pels refugiats

El Cuc va acompanyat del seu grup de timbalers anomenat PerCUCsió // Elisenda Colell

Imatge d’una tabalada anterior // Arxiu –Elisenda Colell

La Batucada solidària ‘Tenim drets, teixim llibertats’ unirà als següents grups de Molins de Rei: Perxuscat, PerCUCssió, Baketomba, Timbalers del Camell, Dimonis de Molins de Rei i Diables de Molins de Rei l’Agrupa. Estaran dirigits pel percussionista brasiler Dimir Viana. L’acte forma part d’un projecte de l’AMB en defensa dels refugiats. Serà a la mateixa hora que l’acte de Gueopic on també hi ha una tabalada.

La batucada sortirà dissabte a les 19 hores de la Federació Obrera i acabarà a la plaça de la Llibertat a les 20 hores, on refugiats explicaran la seva vivència.

Recomanacions personalitzades