Dues persones buscaran empreses per a les naus i botigues buides

L’Ajuntament ha contractat dues persones que treballaran per a les associacions d’empresaris dels polígons industrials, el Botmol i l’Associació de Venedors del Mercat. Al llarg d’aquest any, estudiaran quines naus industrials, botigues i parades hi ha buides i buscaran empreses interessades en instal·lar-s’hi.

Jordi Vilaprinyó (Bot-Mol), Carles Guilera (PI Riera del Molí), l’alcalde i Lluís Porta (PI El Pla) han signat el conveni aquest dimecres // Jordi Julià

El govern municipal opta per la col·laboració publicoprivada per a la reactivació econòmica. Les quatre associacions empresarials de Molins de Rei han signat un conveni amb el consistori pel qual cada associació tindrà una persona a mitja jornada treballant amb la seva associació per impulsar l’activitat empresarial. A la pràctica, es traduirà en que es contractaran dues persones: una treballarà per a l’Associació d’Empreses del Polígon Industrial El Pla i l’Associació d’Empreses del Polígon Riera del Molí. L’altra persona es quedarà al centre urbà i treballarà per a la Unió de Botiguers Bot-Mol i l’Associació de Venedors del Mercat Municipal.

Aquestes persones cobraran el sou de l’Ajuntament però treballaran sota les ordres de les associacions d’empresaris. “Serà seguint el conveni marc de treball entre l’Ajuntament i les associacions empresarials, però qui marcarà la feina seran les associacions”, ha dit l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), a l’hora de signar els convenis, aquest dimecres al matí. Ha defensat que delegar-ho en les associacions és una manera de “fomentar l’associacionisme”.

Cens de locals buits

La persona destinada a les naus industrials “primer farà una radiografia del territori i mirarà en quina situació estem en un treball de camp”, ha afirmat Carles Guilera, president de l’Associació d’Empreses del Polígon Riera del Molí. I després de conèixer on hi ha les naus industrials buides, “buscarà sinergies amb empreses de fora per aconseguir que se’ns apropin”. Guilera creu que cal posar el focus en el sector tecnològic.

La persona que treballarà al nucli urbà farà una feina semblant, centrant-se en el Centre Vila. “Fa anys que ens preocupa que a l’entorn de la plaça de la Creu hi ha un tou d’establiments tancats”, ha lamentat Jordi Vilaprinyó, de la Unió de Botiguers Bot-Mol. “Parlarem amb els propietaris, amb Urbanisme per si hi ha alguna cosa a resoldre, i després buscarem persones que vulguin posar-s’hi”, ha relatat el responsable de l’associació de comerciants. Accions similars es faran amb l’Associació de Venedors del Mercat Municipal, que no ha pogut assistir a l’acte.

A més, també ajudaran en el dia a dia de les quatre associacions. “No tenim un excés de personal i som els que som, i no podem arribar a totes bandes”, ha assegurat Vilaprinyó. El president de l’Associació d’Empreses del Polígon El Pla, Lluís Porta, ha anat més enllà i ha lamentat: “hem estat molts anys sols intentant mantenir l’associació, erem una o dues persones i feia tristor; el treball del dia a dia no ens permet ser-hi amb la vitalitat que voldríem”.

Contractació d’aturats

Les dues persones contractades ara mateix estaven a l’atur i per això Casals dona més valor a aquesta contractació: “Contractem aturats, i la seva feina ens ajudarà a seguir creant més llocs de treball”.
Es tracta, però, d’un treball temporal d’una durada de 9 mesos i mig. Les associacions d’empresaris han demanat que s’allargui més endavant, però de moment l’Ajuntament només ha parlat d’una prova pilot que “si va bé intentarem mantenir”.

Recomanacions personalitzades