L’Ajuntament de Molins de Rei se suma a la vaga feminista

Els equipaments i serveis municipals funcionaran amb serveis mínims amb motiu de la vaga general feminista del 8 de març. A les escoles i altres centres també estan previstes afectacions.

La plaça de l’Ajuntament en l’acte del Dia de la Dona de 2015 // Arxiu — Jose Polo

La vaga general feminista convocada per al 8 de març afectarà els serveis que depenen de l’Ajuntament. El consistori va donar suport, de forma més simbòlica, a les diferents vagues convocades aquest dia amb un manifest subscrit per tots els partits polítics al ple del mes de febrer.

Però ara es notarà també de manera efectiva, ja que les treballadores de l’Ajuntament se sumen a la vaga i per això s’han decretat serveis mínims. La majoria d’equipaments obriran igualment però tindran menys personal treballant.

Escoles

A les llars d’infants municipals, l’Ajuntament ha fixat uns serveis mínims d’un terç de la plantilla. Fonts municipals indiquen que no es pot garantir el servei habitual però que si els pares hi porten infants podran ser atesos. A l’Escola de Música, es preveu que faltin mestres però s’uniran grups per poder atendre a tots els alumnes.

A més a més, a les escoles se seguiran els serveis mínims de la Generalitat: un membre de la direcció i un mestre per cada sis aules, juntament amb un 33% de la plantilla als menjadors. Aquests són els serveis mínims genèrics, però dependrà del seguiment que en faci cadascú i, segons l’Assemblea Groga, que agrupa pares, alumnes i treballadors de les escoles públiques, és difícil de quantificar perquè també hi haurà famílies que se sumaran a la vaga no portant els nens.

Per exemple, en el cas de l’Escola Estel, han enviat una circular on informen que obriran seguint els serveis mínims, tant per a les classes com per al menjador. En canvi, sí que faran les activitats extraescolars. O, pel que fa a l’escola Castell Ciuró, es preveu que faci vaga un 20% dels docents i, a més, “a les aules on es faci classe, es treballarà la igualtat i la importància de la lluita feminista”, afirmen des de l’Assemblea Groga.

Sanitat

A l’ambulatori, hi haurà els serveis mínims de la Generalitat: queden garantides almenys les urgències, així com la farmàcia de guàrdia de Molins de Rei, tot i que en funció del nombre de persones que faci vaga podrà tenir menys afectació. A la llar d’avis, hi haurà com a mínim dues persones durant tot el dia i es garanteix un tècnic per a l’atenció a persones de serveis socials d’atenció primària. A l’Àrea de Serveis a les Persones de Ca n’Ametller hi haurà d’haver una persona al matí.

Equipaments

També es veuran afectats dos equipaments importants: d’una banda, el Poliesportiu Municipal, que obrirà però sense garantir el servei normal. I de l’altra, la Federació Obrera, que tancarà al matí, i no està garantit que pugui obrir a la tarda. El Mercat Municipal haurà de tenir una persona encarregada de que pugui obrir tot el dia mentre que la biblioteca de barri tancarà.

Serveis municipals

A Ràdio Molins de Rei els serveis mínims decretats per l’Ajuntament fixen que hi haurà una persona de matí i una de tarda. Tot i això, des de l’emissora municipal asseguren que no faran vaga i hi haurà el mateix funcionament que un dia qualsevol.

A l’Àrea de Desenvolupament i Promoció Estratègica Local (DIPEL) de l’Ajuntament hi haurà d’haver una persona per a l’atenció al públic de cada servei al matí.

La brigada d’obres haurà de tenir dues persones per atendre urgències al matí. També al matí hi haurà una persona al registre de documents, una a personal i organització, una a informàtica i una a consergeria de l’Ajuntament. El cementiri tindrà dos treballadors fent serveis mínims.

Recomanacions personalitzades