La Junta Electoral ordena a l’Ajuntament de Molins de Rei que retiri el llaç groc del balcó

El llaç groc que hi havia al balcó de l’ajuntament de Molins de Rei per demanar la sortida de la presó dels dirigents independentistes ha estat retirat pel mateix consistori. Ho han fet per complir amb un requeriment de la Junta Electoral. L’ordre es va rebre la setmana passada i es va substituir amb una pancarta de La Marató, que és de color groc.

En lloc del llaç groc, s'ha col·locat una pancarta de La Marató, també de color groc // Jordi Julià

En lloc del llaç groc, s’ha col·locat una pancarta de La Marató, també de color groc // Jordi Julià

La prohibició que ha fet la Junta Electoral del color groc a l’espai públic i molt especialment dels llaços amb aquest color ha arribat també a Molins de Rei. La setmana passada l’Ajuntament va rebre un requeriment d’aquest organisme que n’ordenava la seva retirada, segons va avançar Ràdio Molins de Rei.

El consistori va complir l’ordre i va treure el llaç groc que hi havia al balcó de l’ajuntament, un símbol que estava present en aquest edifici des del 8 de novembre. Aquest dia va tenir lloc la vaga general en protesta per l’empresonament dels consellers cessats pel 155, i en la concentració que es va fer, els regidors de CDC, CUP i ERC -els partits que des del desembre conformen el nou govern municipal– van penjar un llaç groc que havien elaborat ells mateixos.

La regidora de Comunicació, Sílvia Guillén (ERC) li ha volgut treure importància. “Simplement vam canviar el llaç groc per la pancarta de La Marató de TV3, que també és de color groc”, afirma en declaracions a Viu Molins de Rei. La pancarta anima a trucar al programa de televisió i fa molts anys que es penja. També hi ha cintes grogues a les finestres de l’ajuntament que donen al carrer Major. I l’edifici del costat, propietat d’un particular, té una estelada gegant.

La brigada municipal també ha estat retirant de l’espai públic les cintes de color groc que grups de ciutadans han posat cobrint molts elements dels carrers de Molins de Rei, com fanals, fonts o fins i tot ponts o monuments, arribant a pintar amb esprai groc les papereres. “Els hem anat traient quan ja portaven molt temps i s’estaven començant a fer malbé. La gent ha pogut fer la seva reivindicació i després ho hem retirat”, argumenta Guillén.

El requeriment de la Junta Electoral hauria de respondre a una denúncia d’algun partit. No obstant, l’Ajuntament no té constància de quin partit -o partits- ha estat. L’alcalde, Joan Ramon Casals, va dir a Ràdio Molins de Rei que la retirada s’ha fet per “mirar de mantenir l’equilibri de no caure en la provocació”.

L’Ajuntament, que és l’encarregat de gestionar l’organització de les eleccions al Parlament a nivell local, també ha traslladat als membres de les meses la prohibició que tenen tant el president com els vocals de portar llaços grocs, per complir les indicacions que ha donat la mateixa Junta Electoral.

La façana de l’ajuntament només té la pancarta de La Marató // Jordi Julià

Recomanacions personalitzades