La CUP estudiarà si entra al govern durant tres setmanes

La Candidatura d’Unitat Popular diu que “entoma” la proposta de CDC d’entrar al govern de Molins de Rei per fer “un Pacte local per la República”. Una assemblea oberta aquest dimecres 1 de novembre enceta un procés de deliberació dels anticapitalistes que s’allargarà com a mínim tres setmanes.

Una assemblea oberta iniciarà un procés de decisió que durarà un mínim de 3 setmanes // Arxiu — Jose Polo

La ronda de contactes que ha iniciat l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), després de cessar els regidors socialistes del govern, tenia com a primera parada la Candidatura d’Unitat Popular (CUP). L’alcalde va dir que ho faria segons el nombre de vots obtinguts a les darreres eleccions i la CUP és el primer de la llista, amb quatre regidors. Tot i això, caldrà esperar per saber quina és la seva resposta. Tres setmanes, “com a mínim”.

“Entomem la proposta de l’alcalde d’un Pacte local per la República i obrirem un procés de debat i reflexió”, han afirmat els anticapitalistes en un comunicat. En la línia amb aquesta formació d’estructura assembleària, aquest procés serà “obert a tothom que es cregui part del projecte de la Candidatura d’Unitat Popular”.

Concretament, l’assemblea permanent de la CUP Molins de Rei ha decidit convocar diferents assemblees obertes per estudiar la proposta que els ha fet el PDeCAT. La primera és aquest mateix dimecres 1 de novembre a la tarda. Ja estava convocada abans de rebre la proposta en ferm amb un genèric debat “davant l’escenari nacional i local”. Un cop rebuda l’oferta, reconduiran l’assemblea per abordar també si participen en el govern municipal i de quina forma.

Un Ajuntament implicat en el Procés Constituent

La primera valoració que fan els cupaires en el seu comunicat és que “davant la proximitat de la República, cal un consistori que la impulsi i participi activament del Procés Constituent”. Una afirmació molt semblant a la que ha fet l’alcalde a la roda de premsa d’aquest dimarts.

No obstant, al mateix temps diuen que “posar a debat les bases d’una nova estructura social és imprescindible per una societat més lliure, justa i cohesionada, solidària i sostenible”. També afirmen que cal prendre les decisions que materialitzin el futur que volen: “la construcció d’uns Països Catalans lliures, feministes, solidaris, sostenibles i internacionalistes”.

Satisfets amb el trencament del pacte

La CUP aplaudeix la decisió de l’alcalde d’“expulsar” del govern municipal alPSC-PSOE de Xavi Paz”. Consideren que l’agrupació socialista local és partidària de totes les mesures a les quals ha donat suport el PSOE. Detallen la violència policial de l’1-O, la detenció dels Jordis i el suport al 155 per part “tant de Pedro Sánchez com de Miquel Iceta” i ho qualifiquen de “cop d’estat a través de la Constitució”.

Al ple municipal extraordinari de la setmana passada, on el PSC Molins de Rei va rebutjar l’aplicació de l’article 155, la CUP va dir als socialistes molinencs que amb votar en contra del 155 al ple municipal no n’hi havia prou. El regidor Carles Ros els va exigir que “trenquin amb el PSOE”.

Com que això no s’ha produït, diuen: “Davant el silenci i el suport a Pedro Sánchez, no podem fer més que creure’ls partidaris de totes les mesures aplicades pel govern del PP, i per tant, els volem fora de les nostres institucions. No podem tolerar un partit que pren posicions antidemocràtiques governant la nostra vila”, afirma la CUP i acte seguit recorden que el municipi va “votar massivament” l’1 d’octubre i s’ha mostrat “reiteradament favorable a la democràcia”.

L’alcalde assumeix totes les regidories socialistes mentre espera pactar amb CUP i ERC

Recomanacions personalitzades