Iniciativa-MES considera un “greu error” barrejar l’àmbit municipal amb el nacional

Els ecosocialistes creuen que la política municipal i la nacional no s’han de barrejar. Animen als partits d’esquerres a crear un govern alternatiu “de progrés” i acusen la sociovergència de no tenir projecte.

Júlia Fernández durant l’últim ple municipal // Jordi Julià

Tot i deixar clar que no comparteix el projecte polític que fins ara governava el municipi, Iniciativa per Molins de Rei – Moviment d’Esquerres (MES) considera que el pacte de govern entre CDC i PSC no s’hauria d’haver trencat per discrepàncies polítiques en clau nacional.

“Entenem que hi ha moltes raons perquè aquest govern s’hauria d’haver trencat, però no per raons al marge de la nostra vila com ara es planteja”, han assegurat els ecosocialistes a través d’un comunicat. “És un greu error barrejar l’àmbit nacional amb l’àmbit municipal”, afegeixen.

Segons la formació liderada per Júlia Fernández, la política municipal ha d’estar presidida per “la coherència i els objectius comuns de treballar per a Molins de Rei des de diferents perspectives ideològiques o polítiques, tots com un sol poble”, indiquen a través d’un comunicat.

Crítica a la sociovergència i a l’alcalde

Iniciativa-MES, amb una regidora al ple municipal, assegura que el pacte entre CDC i PSC ha fracassat per diferents motius d’àmbit local. Per als ecosocialistes, ha estat un govern “sense projecte” per a Molins de Rei on la planificació “ha enlluernat per la seva absència”. Titllen la sociovergència d’un exemple “d’Ajuntament màrketing” i, entre altres coses, han trobat a faltar polítiques pròpies municipals d’ocupació.

A més, segons Iniciativa-MES la dedicació de l’alcalde, Joan Ramon Casals, al Parlament de Catalunya, on és diputat per Junts pel Sí, és “incompatible al nivell de dedicació que la vila i els vilatans de Molins de Rei es mereixen”.

Complicitats entre les esquerres

En aquest mateix comunicat, la formació que governava Molins de Rei abans del 2011 anima a “totes les forces d’esquerres” a “teixir complicitats” i els “ponts de diàleg necessaris” amb l’objectiu de fer un govern alternatiu “de progrés” a Molins de Rei.

En clau nacional, Iniciativa per Molins de Rei – MES, assegura que la solució a la situació que viu Catalunya “no passa ni per l’aplicació de l’article 155 ni tampoc per la declaració d’independència unilateral”. També manifesten el seu “absolut rebuig a la judicialització de la política” i reclamen llibertat “immediata” per als presidents de l’ANC i Òmnium Cultural.

Per últim, censuren el posicionament “del PSC-PSOE” a favor de l’aplicació de l’article 155 tot i que reconeixen que l’agrupació local socialista s’hi ha mostrat contrària i consideren “totalment decebedora” la imatge del PSC participant, de bracet, amb PP i C’s a la manifestació del passat diumenge.

CDC trenca el pacte de govern amb el PSC

Recomanacions personalitzades