Molins de Rei es paralitza i bloqueja l’autopista per l’aturada general

L’aturada general del 3 d’octubre va tenir un seguiment massiu a Molins de Rei. El comerç del centre va quedar pràcticament paralitzat i un grup de molinencs va tallar dues vegades l’autopista a primera hora del matí. Centenars de persones es van concentrar a la plaça de l’Ajuntament.

Centenars de persones van concentrar-se davant l'ajuntament al migdia del 3-O // Carles Ros

Centenars de persones van concentrar-se davant l’ajuntament al migdia del 3-O // Carles Ros

A Molins de Rei l’aturada i vaga general contra la violència policial va tenir ressò més enllà dels límits del municipi. Un grup de molinencs van tallar l’autopista B-23 al seu pas per Molins de Rei i el pont de la N-340. No ho van fer una, sinó dues vegades. La primera de 7 a 8 i la segona de 9:30 a 10:30 hores. Entremig, el grup va anar en marxa lenta per la mateixa autopista en direcció al Papiol, que en aquest tram és l’AP-2, ocupant dos dels quatre carrils. Els participants relaten moments de tensió amb alguns vehicles afectats.

Durant els talls s’ha barrejat la indignació d’alguns conductors que es veien atrapats als seus vehicles. Alguns d’ells els increpaven i ho acompanyaven amb un lacònic “però si sóc dels vostres”. Altres es resignaven a esperar. Durant el segon tall es va haver de deixar pas per atendre dues persones. Pocs minuts després es va decidir acabar amb el tall. I és que, mentre que la protesta al pont de la N-340 no deixava vehicles atrapats, ja que podien girar per vies alternatives, a la B-23 els cotxes no podien sortir.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El tall es va fer amb la col·laboració de pagesos que van plantar els seus tractors per fer de barrera. Un cop dissolt el segon tall, van arribar manifestants de Sant Vicenç pel pont de la N-340. Les dues marxes es van ajuntar durant un tram i van fer un recorregut pels carrers de Molins de Rei, pràcticament buits d’activitat. Al capdavant, un dels tractors.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Poble paralitzat

Al Centre Vila el tancament va ser pràcticament total. La Unió de Botiguers havia suggerit tancar i sumar-se a la protesta i és el que van fer la gran majoria dels comerços. Al tram comercial per excel·lència, la zona peatonal del carrer Major, no hi havia ni una sola botiga oberta. Tot el petit comerç de la zona va tancar. Només hi havia algun bar puntual que obria. El Mercat Municipal estava tancat, però no el supermercat que hi ha a la planta baixa.

la Carretera el panorama era diferent: se’n veien més establiments oberts, especialment els petits supermercats i bars. A barris com el Canal el seguiment va ser més aviat minoritari. L’Ajuntament va sumar-se a l’aturada, però en canvi es podien veure treballadors de l’empresa encarregada de les obres del carrer Doctor Barraquer fent la seva feina. El trànsit de cotxes era molt baix, menor fins i tot que en molts dies festius.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Concentració massiva

A les 12 del migdia es va fer una concentració-assemblea amb centenars de persones a la plaça de l’Ajuntament. Hi van participar regidors de CDC, CUP i ERC. Va prendre la paraula Magí Canyelles, que l’1-O va fer d’apoderat de la CUP, donant consignes sobretot de cara a la manifestació de la tarda a Barcelona, a la qual es va convocar a participar. Canyelles va elogiar que el tall havia permès arribar més enllà dels límits de Molins de Rei, amb presència en mitjans de comunicació com TV3 i Cuatro. La plaça es va tornar a omplir, donant una imatge insòlita que amb les diferents mobilitzacions dels darrers dies s’està convertint en normal.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Recomanacions personalitzades