La representació teatral ‘El Sopar de les Princeses’ omple el Mulei

L’obra de teatre, a càrrec de La Porta de Fusta, tracta la microviolència que poden suposar alguns missatges publicitaris, i com aquests condicionen la vida quotidiana. L’esdeveniment ha estat organitzat pel grup de dones Les Heures de Molins de Rei.

L’obra de teatre va tenir lloc al Mulei a les 20:30 hores // Clàudia Ferràndiz

Unes cinquanta persones van omplir el Mulei el passat dijous amb motiu de la representació teatral “El Sopar de les Princeses”, protagonitzada per Paloma Moreno i Patrícia Salbi, de la companyia teatral La Porta de Fusta.

L’obra, que en els dos últims anys s’ha representat en diferents pobles de Catalunya, analitza la microviolència que suposen alguns missatges publicitaris i les conseqüències que aquests tenen en la vida quotidiana. “L’objectiu no és jutjar les accions quotidianes”, deia Patrícia Salbi a Viu Molins de Rei. El que volen les actrius és despertar consciència i fer adonar a la gent de com s’actua a vegades “per com estan predeterminades les coses”, va apuntar Salbi. “No volem denunciar res, sinó que volem posar-ho en crisi i fer pensar”, va afegir Paloma Moreno. L’actriu creu que cadascú pot decidir com vol actuar, però primer ha de saber per què actua d’una determinada manera.

La representació teatral, segons explicaven les actrius, s’ha creat a través d’experiències reals, ja siguin pròpies o d’altres. Això ho van percebre els assistents, que en acabar l’obra van coincidir que era molt real i que moltes vegades s’havien trobat en la mateixa situació que algun dels personatges.

La funció constava de dues parts. En la primera, les dues actrius representaven a quatre amigues que havien quedat per sopar. En la segona, el públic tenia l’oportunitat d’interaccionar amb els quatre personatges de l’espectacle, a mode de debat. Aquest diàleg va ser moderat per una psicòloga especialitzada en temes de gèneres.

Les Heures, satisfetes amb el resultat

El grup de dones Les Heures, organitzadores de l’esdeveniment, es van mostrar molt satisfetes per l’assistència del públic. Amb la situació política del moment, pensaven que l’afluència seria menor. Fa unes setmanes van decidir contactar amb La Porta de Fusta perquè el tema de la publicitat mai l’havien tractat, però creuen que és molt important. “Ens arriben missatges negatius, però no ens n’adonem o només estem alerta quan són molt obvis”, va comentar Ainoa Jiménez, membre de Les Heures, a aquesta redacció. L’obra aporta eines per poder detectar aquesta microviolència.

Després de l’activitat d’ahir, Les Heures ja preparen noves accions. La propera serà el 29 de setembre. En el marc de les festes alternatives de Molins de Rei, el grup ha organitzat un sopar a la Plaça de les Dones i un concert al Mulei.

Les actrius, Paloma Moreno i Patrícia Salbi (d’esquerra a dreta) // Clàudia Ferràndiz

Recomanacions personalitzades