Molins de Rei tindrà l’exposició més gran del pintor Miquel Carbonell

El Museu Nacional d’Art de Catalunya cedeix cinc obres que estaran exposades a la nova sala del Museu Municipal de Molins de Rei, que s’obrirà amb retard respecte el previst i no estarà disponible per Festa Major. 

Treballadors municipals retirant el plàstic protector a un quadre de Miquel Carbonell // Jose Polo

El pintor molinenc amb més projecció tindrà el recull més gran de la seva obra al Museu Municipal de la població on va néixer. L’exposició més gran mai vista de Miquel Carbonell i Selva estarà ubicada a Molins de Rei, gràcies a la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

El MNAC cedirà cinc obres de Carbonell al consistori. Tres en règim de dipòsit i dos en préstec temporal. Aquests quadres s’uniran als que ja són a Molins de Rei per completar una gran exposició. “La idea és que totes estiguin cedides de forma permanent”, ha assegurat en roda de premsa el director del MNAC, Josep Serra. No hi haurà cap tipus de contraprestació econòmica en aquest conveni. “L’únic requisit que ens han posat és tenir una sala adequada per exposar els quadres”, ha explicat el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Xavi Paz (PSC).

Aquestes obres estaven al magatzem del MNAC però el públic no les podia veure. “No és un tema de falta qualitat, podrien estar exposades, però al MNAC tenim problemes d’espai”, ha indicat Serra. “Estem treballant en aquesta línia de repartir les obres allà on tinguin una millor narrativa perquè les obres no són del MNAC, són de la col·lecció nacional”, ha afegit. “També és una qüestió d’eficiència”, ha sentenciat el director de la institució, que també ha valorat l’“interès i la col·laboració” de l’Ajuntament de Molins de Rei.

D’esquerra a dreta: Josep Serra, Joan Ramon Casals i Xavi Paz signant el conveni // Jose Polo

“Això ens servirà per tenir un element més d’atracció”, ha opinat l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CDC). “L’objectiu també és que vingui més gent a visitar-nos gràcies a aquesta exposició”, ha argumentat Casals.

La nova sala del Museu Municipal s’estrenarà amb retard

Precisament l’exposició de Miquel Carbonell estarà ubicada a la nova sala del Museu Municipal, situada a Ca n’Ametller. Un espai que s’estrenarà amb retard. “Hem patit un endarreriment amb els proveïdors d’alguns tipus de materials necessaris”, ha reconegut Xavi Paz.

La nova sala havia d’estar disponible en dates pròximes a de la Festa Major de Sant Miquel, segons va anunciar el consistori fa uns mesos. No serà possible. Per tant, el projecte acabarà obrint amb més d’un any de retard. “Esperem que la situació és resolgui molt aviat”, ha insistit Paz, qui ha afirmat que el nou retard serà “d’unes setmanes”.

Recomanacions personalitzades