El Cèltic Bàsquet Molins femení puja a Copa Catalunya per primera vegada

L’equip entrenat per Juan Couto aconsegueix l’ascens a la tercera màxima categoria estatal després d’una fase regular amb només cinc derrotes. El pròxim curs afrontarà un repte majúscul per aconseguir la permanència. 

El Cèltic Bàsquet Molins de Rei femení // CB Molins de Rei

El bàsquet femení ha aconseguit arribar on no havia estat mai. Després d’una temporada esplèndida, el Cèltic Bàsquet Molins ha aconseguit l’ascens a Copa Catalunya, tercera categoria d’aquest esport en l’àmbit estatal i que el club molinenc mai havia trepitjat.

“Ha estat una temporada molt bona en resultats”, descriu l’entrenador, Juan Couto. En la fase regular només van patir cinc derrotes, aconseguint la segona posició del seu grup. En el Top4 van finalitzar en quarta posició. “Hi han hagut moments complicats, amb moltes lesions, una de creuats”, recorda el tècnic. En els moments difícils el paper de les jugadores del sènior ‘B’ va ser vital i, de fet, una d’elles passarà a jugar amb el primer equip a Copa Catalunya.

El gallec considera que la clau de l’èxit ha estat la formació d’un “bloc de bones persones”. “L’equip ha estat molt unit, tothom mira més pel col·lectiu que no pas per l’individualitat i això marca la diferència”, opina el gallec. La plantilla que ha aconseguit aquest èxit és jove i, per tant, encara té camí per recórrer.

A més, era la segona temporada del projecte i, després d’un primer curs, el conjunt ha estat “més madur en els moments complicats”, segons l’entrenador.

La Copa Catalunya més exigent

L’ascens del Cèltic Basquet Molins de Rei coincideix amb una reestructuració de la categoria que la farà més exigent que mai. La Federació vol unificar els dos grups en un i això farà que cinc equips baixin la temporada vinent. “La permanència serà un objectiu molt complicat”, reconeix Juan Couto.

A més, l’equip tindrà sis baixes respecte a la plantilla de l’ascens. Per diferents circumstàncies, algunes jugadores deixen de jugar i altres marxen a altres equips. Per això, el club ja està movent fitxa al mercat. De moment, ja s’han fet quatre incorporacions.

“De primera a Copa Catalunya es nota molt la diferència”, indica Couto. I és que ja hi ha equips que comencen a pagar les jugadores i, fins i tot, hi ha plantilles amb incorporacions dels EEUU.

Recomanacions personalitzades