La Generalitat expedienta Renfe amb 20.000 euros per l’incident a l’estació

Per la seva banda, Renfe assegura que encara no ha rebut cap notificació sobre la sanció. El departament de Territori considera l’incident com a “greu”. 

Margarita Vicens, una de las afectades, amb Jerónimo Padilla, el veí que els va deixar sortir per la seva finestra // Jose Polo

20.000 euros. Aquesta és la sanció que el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha imposat a Renfe per deixar tancades una dotzena de persones a l’estació de tren de Molins de Rei la matinada del 7 de maig. Els afectats van haver de sortir del recinte per la finestra d’un dels immobles annexos a l’estació gràcies a que un veí els va obrir la finestra. Llavors Renfe va atribuir els fets a un “error de coordinació” produït perquè l’últim tren va arribar tard a causa d’un atropellament a l’estació d’Arc del Triomf i no es va avisar correctament els responsables de l’estació de Molins de Rei. A més, va demanar disculpes.

Segons Territori, el fet es pot “considerar greu” i això pot suposar una “sanció de 20.000 euros” a Renfe. “L’expedient informatiu que la Generalitat va obrir en conèixer l’incident ha constatat l’incompliment de les condicions de prestació de servei per part de l’operador. Aquesta és la causa que motiva ara l’inici d’aquest expedient sancionador”, ha assegurat aquest dijous el govern català a través d’un comunicat. “L’expedient qualifica l’incident d’infracció greu, en tant que s’han constatat deficiències en la planificació de les operacions ferroviàries amb una descoordinació en la gestió del servei i l’estació, la qual cosa va ocasionar un greu perjudici per als usuaris”, sentencien des de la Generalitat.

L’administració catalana alerta que Renfe té ara un període de 15 dies per efectuar les al·legacions que consideri adients.

Renfe diu que no li ha arribat la sanció

Tot i això, Renfe ha assegurat aquest dijous que no té constància oficial de cap expedient sancionador. Portaveus de la companyia ho han explicat a diferents mitjans de comunicació que no tenen encara la notificació de l’expedient.

“A Renfe ningú se li ha adreçat amb cap expedient informatiu o sancionador. Quan nosaltres rebem aquest suposat expedient el traslladarem al nostre departament jurídic per valorar-lo i donarem la resposta corresponent”, ha declarat un portaveu de Renfe a l’emissora RAC1.

L’alcalde Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CDC), considera que la mesura de la Generaritat és “correcta”. “Si hi ha un error gravíssim, s’ha de posar la sanció corresponent”, argumenta Casals.

Recomanacions personalitzades