ERC alerta que noves terrasses poden “malbaratar” la plaça del Palau

Els republicans consideren que l’espai públic “no pot ser moneda de canvi per a operacions urbanístiques d’àmbit privat”. 

La plaça del Palau durant la celebració d’un Sant Jordi // Arxiu — Jose Polo

ERC considera que les pròximes inauguracions d’establiments de restauració a la plaça del Palau suposaran una “ocupació de l’espai públic conseqüència de la instal·lació de les terrasses dels bars”. Segons els republicans han assegurat a través d’un comunicat, les noves activitats econòmiques “es menjaran una part important de l’espai de la part dreta del parc fins al punt de deixar, només, un metre i mig de pas per a la gent”.

Des d’aquest partit polític, actualment a l’oposició, es refereixen a “una sèrie d’establiments relacionats amb l’oci i la restauració” que se situaran “a la banda dreta mirant la sala Gòtica, on fins ara hi havia un taller de cotilleria”. ERC explica que la nau que acollirà els nous comerços estava “afectada per un pla urbanístic” però que s’ha “requalificat i s’ha acceptat la seva utilització íntegre sense escurçar la llargària de la nau”. Si no s’hagués fet així, s’hauria pogut “eixamplar la visió de la muralla del Palau”, segons ERC.

“L’espai públic no pot ser moneda de canvi per a operacions urbanístiques d’àmbit privat i, encara menys, si no hi ha hagut compensacions clares dels emprenedors i el propietari a favor del conjunt dels molinencs”, afegeixen els republicans. ERC acusa el govern municipal format per CDC i PSC “malbaratar” el projecte de la plaça del Palau, inaugurat el 2014, que per a ells ha afectat positivament al Centre Vila facilitant la “relació social” i convertint-se en un “pulmó verd”.

Els republicans consideren que la instal·lació de nous establiments és una “operació mercantil legítima i honesta” però “mal calibrada per part del govern municipal”. Actualment, hi ha tres terrasses instal·lades a la zona.

 

 

Recomanacions personalitzades