Molins de Rei s’adhereix al Pacte Nacional pel Referèndum

Només 4 regidors del PSC i Francisco García voten en contra d’una moció presentada per CDC. 

Consulta del 9 de novembre // Arxiu — Jose Polo

Molins de Rei ha decidit adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum, una iniciativa que agrupa a ciutadans, institucions i organitzacions socials i polítiques a favor de celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya.

Durant l’últim ple municipal, el grup municipal de CDC ha presentat una moció perquè el municipi formi part per part d’aquest col·lectiu. La proposta ha estat aprovada per 16 vots a favor – CDC, ERC, CUP, ICV-MES, Molins Camina i Pep Puiggarí (PSC)- i cinc en contra: 4 dels 5 regidors del PSC i el regidor no adscrit i antic representant de Ciutadans, Francisco García.

Els socialistes, com és habitual en les votacions sobre el la independència de Catalunya, han donat llibertat de vot als seus regidors.

CDC ha defensat que la moció treballa per “donar solucions polítiques als problemes polítics”. Tot i votar a favor, la CUP ha insistit en la seva estratègia de treballar perquè el referèndum es faci “des de la unilateralitat”. Per la seva banda, Molins Camina, que agrupa Podem amb altres partits en l’àmbit local, ha recordat que “sempre” ha defensat la necessitat de fer un referèndum i que “després de les eleccions que ens van dir que eren plebiscitàries es va dir que el referèndum era impossible”.

Rebutjada una moció per un nou pacte constitucional 

Durant el mateix ple municipal s’ha presentat una altra moció sobre les relacions entre Catalunya i Espanya. En aquest cas, el PSC ha posat sobre la taula la proposta de fer un “pacte constitucional que renovi les relacions de convivència entre Catalunya i Espanya”.

En aquest cas, la moció no ha estat aprovada. Només ha votat a favor el PSC. Tota la resta de formacions polítiques més el regidor no adscrit han votat en contra i Molins Camina ha optat per l’abstenció.

“No es pot negociar amb qui no et tracta d’igual a igual”, ha valorat la CUP. “No hi ha moció de CDC sobre la independència que no en tingui una altra del PSC per marcar diferències”, han remarcat des de Molins Camina, qui s’ha mostrat favorable a una reforma de la Constitució però “no de la mà del PP”.

ERC ha assegurat que és impossible buscar una “nova relació” entre Catalunya i Espanya quan hi ha polítics imputats i CDC, partit que governa a Molins de Rei amb el PSC, ha indicat que “entén” que es defensi una reforma constitucional però, segons ells, això “serveix al PSC per no defensar el referèndum”“Vam defensar el referèndum, però el van acabar utilitzant en anar a favor o en contra de la independència”, han respost des del PSC.

Recomanacions personalitzades