El PSC Molins de Rei reflexiona sobre l’escletxa salarial

Els socialistes de Molins de Rei conviden a una xerrada a Sensi Domínguez, membre del gabinet jurídic del sindicat UGT. 

Xavi Paz i Sensi Domínguez durant la taula rodona // Jose Polo

Les Heures van donar el tret de sortida als actes amb motiu del 8 de març amb la presentació del llibre Feminisme per microones i a pocs metres d’on es va celebrar aquella trobada s’ha fet el segon acte dels molts que es faran a Molins de Rei per commemorar el Dia de la Dona Treballadora.

El PSC Molins de Rei ha convidat la membre del gabinet jurídic del sindicat UGT, Sensi Domínguez, per parlar d’un dels problemes que pateixen les dones encara avui en dia: l’escletxa salarial. És a dir, el fet que una dona cobra menys que un home per fer la mateixa feina. “Les dones encara tenen més dificultats que els homes per accedir al mercat laboral”, ha dit el portaveu del PSC i primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, qui ha titllat l’escletxa salaria d’“injustificable”.

Segons ha explicat Domínguez, les dones cobren un 26% menys de mitjana que els homes. Un percentatge que baixa al 15% quan es parla de l’administració pública. “Per cobrar el mateix que un home que només té la qualificació de primària les dones necessiten, com a mínim, tenir una formació professional superior”, ha denunciat la sindicalista.

“Tenim una menor independència econòmica”, ha recordat Domínguez. Un fet que converteix les dones en “més vulnerables” quan es viu una situació de precarietat.

Una vintena de persones, la immensa majoria militants o simpatitzants del PSC, s’han reunit a la seu dels socialistes molinencs per debatre sobre aquest tema. “No m’ha agradat que la majoria dels assistents siguin dones”, ha opinat un dels assistents durant el temps d’intervencions del públic.

 

 

Recomanacions personalitzades