La Fira d’Espinelves es planteja importar la idea de ‘Fira Convidada’ de la Candelera

La Fira de l’Avet d’Espinelves, que aquest any ha estat la Fira Convidada de la Fira de la Candelera, ho considera una molt bona iniciativa per “tenir més relació amb altres fires” i es planteja fer alguna acció similar.

El regidor de Turisme d'Espinelves, Jordi Geli, juntament amb el representant d'Arboretum a l'estand de la plaça del Mercat // Jordi Julià

El regidor de Turisme d’Espinelves, Jordi Geli, juntament amb el representant d’Arboretum a l’estand de la plaça del Mercat // Jordi Julià

Després d’haver-se fet per primera vegada per la 150a Fira de la Candelera, aquest 2017 s’ha recuperat la idea de Fira Convidada donant aquest honor a la Fira de l’Avet d’Espinelves. El seu alcalde va participar al pregó, ha format part de la comitiva de la visita institucional de la Candelera i durant la fira feia promoció juntament amb el regidor de Turisme en un estand a la plaça del Mercat, entre els diversos estands de promoció turística que ja gairebé ocupen més espai que la Fira de la Natura.

La idea de l’Ajuntament de Molins de Rei és que aquesta sigui la primera de moltes altres convidades amb les quals es puguin teixir vincles. “És una bona idea. Ens ha servit per donar a conèixer el municipi i per agafar idees per la nostra fira”, explica a Viu Molins de Rei Jordi Geli, regidor de Turisme d’Espinelves. La fira és la principal ocupació en l’àmbit del turisme d’aquest poblet de 201 habitants, que “durant l’any són 60″, remarca el regidor.

Una de les idees que es planteja adoptar és, precisament, la de tenir una fira convidada. “Serà una bona manera de tenir més relació amb altres fires”, apunta Geli. No obstant, creu que el recorregut també pot ser a la inversa: “La Candelera també pot aprendre d’Espinelves. Per exemple, a fer diners: nosaltres cobrem quatre euros voluntaris per aparcar”, aconsellava el regidor, que assegura que “fer ingressos” era l’objectiu que tenien amb un grup d’amics quan fa 37 anys van crear la Fira de l’Avet.

“Impressionat” per la Candelera

Era el primer cop que venia a la Candelera i es declara “impressionat” per la quantitat de gent que hi ha vist passar, però també per la varietat de productes: “això de que és una fira de fires és ben cert”. Geli, que és productor d’avets i té una parada a la fira que va crear, admet que el sector del planter és el que més li ha agradat.

A l’estand hi feien promoció del poble d’Espinelves en si, més que de la Fira de l’Avet, perquè no és fins d’aquí a gairebé un any. En canvi, asseguren que el que més interès ha despertat és l’Arboretum d’arbres monumentals de la població.

[sam id=”55″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades